Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Tobulai supjaustyto torto paslaptis: vienas triukas be peilio, kurį žino tik patyrusios šeimininkės!
Gyvenimas

Tobulai supjaustyto torto paslaptis: vienas triukas be peilio, kurį žino tik patyrusios šeimininkės!

Jonė Jurkonytė
Autorius Jonė Jurkonytė
Publikuota: 2025-10-14
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Tobulai supjaustyto torto paslaptis: vienas triukas be peilio, kurį žino tik patyrusios šeimininkės
Tobulai supjaustyto torto paslaptis: vienas triukas be peilio, kurį žino tik patyrusios šeimininkės

Tortą gražiai supjaustyti – tikras menas, ir patyrusios šeimininkės tai puikiai žino. Atrodo, smulkmena, tačiau būtent nuo šios detalės priklauso, ar desertas atrodys kaip iš konditerijos vitrinos, ar bus susispaudęs, sutrintas ir netekęs savo estetikos. Kaip išvengti šios klaidos ir išlaikyti tobulą išvaizdą net po pirmo pjūvio? Atsakymas stebėtinai paprastas.

Kodėl verta naudoti dantų siūlą

Dauguma žmonių tortą pjauna peiliu, tačiau net ir aštriausias peilis spaudžia sluoksnius, išstumia kremą ir suardo formą. Dėl to pjūvio vietos atrodo netvarkingai, o pats tortas praranda apetitą keliančią išvaizdą.

Profesionalios konditerės ir patyrusios šeimininkės jau seniai atrado paprastą triuką – naudoti dantų siūlą.
Užtenka jį įtempti virš torto ir švelniai traukti žemyn, tarsi pjautumėte orą. Tokiu būdu kremas lieka vietoje, o pjūvis būna lygus, švarus ir be trupinių.

Jei tortas apvalus, siūlą galima įtempti nuo vieno krašto iki kito, o tada – sukryžiuoti kitą pjūvį, kad gautumėte lygias dalis. Šis metodas ypač tinka sūrio tortams, Napoleonui, medaus ar biskvitiniams pyragams – tiems, kurie turi daug kremų sluoksnių.

Kaip supjaustyti, kad užtektų visiems

Kad torto gabalėlių būtų daugiau ir jie išliktų vienodo dydžio, rekomenduojama pirmiausia perpjauti tortą per vidurį į dvi dalis, o po to kiekvieną pusę pjaustyti į trikampius gabalėlius.
Toks metodas ne tik padidina porcijų skaičių, bet ir leidžia išlaikyti kiekvieno gabaliuko formą. Be to, taip tortas atrodo tvarkingiau lėkštėje – ypač, jei vaišinate didesnį būrį svečių.

Papildomi gudrūs patarimai

  • Jei tortas labai minkštas, palaikykite jį šaldytuve 20–30 minučių – taip kremas sutvirtės, o pjūviai taps idealiai lygūs.
  • Norint išgauti tobulą rezultatą, naudokite beskonį, be vaško dangos dantų siūlą – jis nepaliks pėdsakų ant paviršiaus.
  • Jei pjaustote šokoladinį ar karamelinį tortą, prieš pjaustant šiek tiek pašildykite siūlą (palaikykite rankose ar šiltame vandenyje) – jis lengviau slysta per kremą.
  • Po kiekvieno pjūvio nuvalykite siūlą ar peilį – tai padės išvengti „susimaišiusių“ sluoksnių.

Toks paprastas, bet genialus triukas padės jums išlaikyti torto išvaizdą nepriekaištingą. Švarūs pjūviai, tvarkingi sluoksniai ir estetiški gabalėliai – visa tai kuria įspūdį, kad desertas pagamintas profesionalo rankomis. O svečiai tikrai įsidėmės, kad jūsų tortai visada atrodo lyg iš prabangios cukrainės vitrinų.

AutoriusJonė Jurkonytė
Esu Jonė Jurkonytė – rašau apie tai, kas stebina, intriguoja ir kelia klausimų. Mano skiltyje „Įdomu“ dalinuosi netikėtais faktais, keistomis naujienomis ir smulkmenomis, kurios priverčia pažvelgti į pasaulį iš kitos perspektyvos. Man svarbu ne tik informuoti, bet ir sužadinti skaitytojo smalsumą – juk įdomumas slypi ten, kur mažiausiai tikiesi.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?