Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Bulviniai blynai be miltų ir kepimo aliejuje: daug lengviau paruošti nei tradicinius blynus!
Bulvių patiekalai

Bulviniai blynai be miltų ir kepimo aliejuje: daug lengviau paruošti nei tradicinius blynus!

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-09-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Sveikesni bulviniai blynai be miltų ir riebalų: skanus receptas orkaitėje
Sveikesni bulviniai blynai be miltų ir riebalų: skanus receptas orkaitėje

Bulvinius blynus valgome ištisus metus, tačiau rudenį jie yra patys skaniausi. Vienintelis jų trūkumas yra didelis kalorijų kiekis. Be to, jie gali būti sunkiai virškinami dėl didelio riebalų kiekio. Vis dėlto, turime jums patarimų, kaip paruošti skanius bulvinius blynus su mažesniu riebalų kiekiu. Išbandykite šį bulvinių blynų receptą be miltų ir kepimo aliejuje: patiekalo skonis išliks toks pat puikus, o riebalų kiekis bus gerokai mažesnis.

Klasikinių bulvinių blynų kepimui reikia bulvių, miltų, kiaušinio, svogūno, česnako, prieskonių ir, žinoma, druskos. Šiame recepte miltai pakeičiami soromis. Šie blyneliai gaminami tik iš 3 ingredientų, yra minkšti, skanūs o jiems iškepti nereikia keptuvės.

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 2 kiaušinių
  • 90 g virtų sorų
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

  1. Bulves nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Nupilkite tarkuotų bulvių išskirtą vandens perteklių ir išspauskite masę.
  2. Suberkite virtas soras ir viską sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių.
  4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu formuokite blynus.
  5. Pašaukite į įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
  6. Paruoštus bulvinius blynus patiekite vienus arba su mėgstamu padažu.

Ką daryti, kad klasikiniai bulviniai blynai neprisigertų riebalų?

Jei vis dėlto labiau mėgstate klasikinius bulvinius blynus, dažnai nutinka taip, kad jie sugeria per daug riebalų. Laimei, to galima išvengti: pakanka naudoti vieną produktą, kurį tikriausiai turite savo virtuvės spintelėje.

Į bulvinių blynų tešlą įpilkite šiek tiek baltojo acto ir pasirūpinkite, kad tešla nebūtų pernelyg vandeninga: kuo mažiau bus vandens, tuo traškesni bus blyneliai.

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 2 š. miltų (kiekis priklauso nuo bulvių miltingumo)
  • 1 mažo svogūno
  • 1 didelio kiaušinio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • augalinio aliejaus kepimui
  • 1 valg. š. acto

Kaip gaminti?

  1. Nuskuskite bulves. Smulkiai sutarkuokite arba sutrinkite virtuviniu kombainu.
  2. Atsargiai nuspauskite bulvių išskirtas sultis (pavyzdžiui, galite naudoti marlę ar kitą audinį). Atsargiai išpilkite skystį.
  3. Į bulves suberkite miltus.
  4. Sutarkuokite svogūną. Sumaišykite su bulvių mase.
  5. Įmuškite kiaušinį. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Supilkite actą ir išmaišykite.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  7. Šaukštu formuokite blynus. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  8. Galite patiekti su grietine arba mėgstamu padažu.

Skanaus!

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?