Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Mažai kas žino, kad į bulvinius blynus būtina dėti šio ingrediento: blynai bus traškūs ir neišmirkę aliejuje!
Bulvių patiekalai

Mažai kas žino, kad į bulvinius blynus būtina dėti šio ingrediento: blynai bus traškūs ir neišmirkę aliejuje!

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-09-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip iškepti traškius bulvinius blynus
Kaip iškepti traškius bulvinius blynus

Ar galėtų kas nors atsispirti auksiniams, traškiems bulviniams blynams? Tačiau ar kada susimąstėte, kodėl kartais jie iškepa šiek tiek per minkšti arba per daug sugeria aliejų? Mažas triukas gali pakeisti viską!

Pridėjus vieną slaptą ingredientą, jūsų bulviniai blynai taps ne tik neįtikėtinai traškūs išorėje, bet ir išliks lengvi bei neišmirkę aliejuje. Sužinokite, koks stebuklingas priedas pavers jūsų tradicinius blynus ypatingais! Vos vienas valgomasis šaukštas šio ingrediento gali padaryti tikrus stebuklus.

Taigi, koks tai slaptas ingredientas? Tai – majonezas, naudojamas daugelyje receptų, tačiau mažai kas jo deda į blynus. Jei į bulvinių blynų tešlą įdėsite majonezo, kepami blynai neprisigers tiek daug riebalų.

Be to, blynai bus kur kas traškesni. Kaip paruošti tobulai traškius bulvinius blynus?

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 3 v. š. kvietinių miltų
  • 2 v. š. bulvių miltų (bulvių krakmolo)
  • 1 kiaušinio
  • 1 v. š. majonezo
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • mairūno
  • česnako
  • aliejaus (kepimui)
  • grietinės (18% riebumo)
  • krapų (patiekimui)

Kaip gaminti?

  1. Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka arba virtuviniu kombainu.
  2. Palikite 10 minučių pastovėti.
  3. Praėjus šiam laikui, nusausinkite skysčio perteklių.
  4. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  5. Įdėkite į dubenį su bulvėmis.
  6. Miltus persijokite per sietelį.
  7. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais ir įdėkite šaukštą majonezo.
  8. Viską gerai išmaišykite, kol ingredientai susimaišys.
  9. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  10. Šaukštu formuokite blynus.
  11. Kepkite, kol abi blyno pusės paruduos.
  12. Paruoštus blynus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu.
  13. Patiekite su grietine ir smulkintais krapais.

Skanaus!

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?