Įsivaizduokite, kad pasaulyje yra tūkstančiai obuolių veislių – daugiau nei 7000! Kiekviena jų turi savitą skonį, aromatą ir tekstūrą. Tačiau kai leidinys Eatingwell nusprendė pasiteirauti garsiausių virtuvės šefų, kurie obuoliai, jų nuomone, yra patys geriausi valgyti žalius, atsakymas pribloškė visus.
Nepaisant tokios didžiulės įvairovės, visi jie vienbalsiai įvardijo tą pačią veislę. Ši obuolių rūšis sugebėjo užkariauti tiek profesionalų virtuves, tiek gurmanų širdis. Sužinokite, kokia tai veislė ir kuo ji tokia ypatinga, kad net „Michelin“ žvaigždutėmis įvertinti restoranų šefai negali jai atsispirti. Absoliučiu favoritu tapo „Honeycrisp“ obuoliai.
Rayanas Džounsas, restorano Free Reign (Čarlstonas, JAV) šefas, teigia, kad „Honeycrisp“ obuoliai yra nepaprastai skanūs:
„Mano mėgstamiausias obuolys, kurį valgau žalią, yra „Honeycrisp“. Tai tobulas saldumo ir rūgštumo derinys,” – paaiškino savo pasirinkimą virėjas.
Tobulas traškumas ir saldumas šią obuolių veislę paverčia mėgstamiausia ir Tatyanei Morai, „Michelin“ žvaigždutę pelniusio Vašingtono restorano MITA šefei ir savininkei:
„„Honeycrisp“ – tai obuolių karalienė. Jie turi neprilygstamą traškumą, yra nepaprastai sultingi ir turi tobulą saldumo bei rūgštumo balansą,” – sakė M. Mora.
„Geriausias obuolys, kurį galima valgyti žalią, – tai „Honeycrisp“ veislė,” – užtikrintai pareiškė Sju Zemanik, Naujojo Orleano restorano Zasu šefė.
Žymi šefė ir restoranų savininkė Karen Akunovič taip pat laiko „Honeycrisp“ vienu savo mėgstamiausių obuolių:
„Aš dievinu „Honeycrisp“ obuolius dėl jų sultingo saldumo ir ypatingo traškumo,” – pasakojo ji.
Matiu Nisneris, restorano Halls Chophouse šefas, taip pat įvardijo „Honeycrisp“ kaip vieną iš savo mėgstamiausių veislių.
Apie „Honeycrisp“ obuolius
„Honeycrisp“ – gana nauja obuolių veislė. Ji buvo išvesta Minesotos universiteto Sodininkystės tyrimų centre, priklausančiame žemės ūkio eksperimentinei stočiai.
Pirmą kartą komercinėje prekyboje šie obuoliai pasirodė 1991 metais, o pirmasis derlius, skirtas pardavimui, parduotuves pasiekė 1997 metais. Nuo tada „Honeycrisp“ labai greitai išpopuliarėjo.
Kiti faktai apie obuolių naudą
Anksčiau dietologai pasakojo, kas nutiks, jei kasdien valgysite obuolius. Jie padeda:
- palaikyti sveiką odą,
- kontroliuoti svorį,
- pagerinti virškinimą.
Obuoliai yra vieni populiariausių vaisių dėl savo prieinamos kainos, puikaus skonio ir naudos sveikatai.