Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Gudrybė, kuri ženkliai sutrumpina burokėlių virimo laiką: gaila, kad to nežinojome anksčiau!
Gyvenimas

Gudrybė, kuri ženkliai sutrumpina burokėlių virimo laiką: gaila, kad to nežinojome anksčiau!

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-09-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ką reikia daryti, kad sutrumpinti burokėlių virimo laiką?
Ką reikia daryti, kad sutrumpinti burokėlių virimo laiką?

Virtų burokėlių skonis ir maistinė vertė dažnai tampa nepakeičiama daugelio patiekalų dalimi, tačiau jų virimas dažnai yra ilgos kantrybės reikalaujanti užduotis. Laimei, egzistuoja paprasta gudrybė, kuri gali ženkliai sutrumpinti burokėlių virimo laiką, išsaugant jų skonį ir maistines medžiagas.

Jei šią metodiką būtume žinoję anksčiau, būtume sutaupę nemažai laiko virtuvėje! Atraskite šį išmanų triuką ir paspartinkite savo kulinarinius procesus.

Freepik
Freepik

Paprastai, burokėlius reikėtų virti maždaug 40-60 minučių, priklausomai nuo jų dydžio. Maži burokėliai gali būti išvirti per 30-40 minučių, tuo tarpu didesni gali užtrukti iki 60 minučių. Norėdami patikrinti, ar burokėliai jau išvirė, įdurkite juos peiliu arba šakute. Jei jie yra minkšti ir peilis lengvai sminga, vadinasi, burokėliai yra išvirę. Po virimo juos galima atvėsinti po šaltu vandeniu, kad būtų lengviau nulupti odelę.

Taigi, ką reikia daryti, kad sutrumpinti burokėlių virimo laiką?

  • Pirmiausia gerai nuplaukite burokėlius.
  • Nupjaukite burokėlių galus.
  • Puode užvirinkite vandenį.
  • Sudėkite burokėlius.
  • Į vandenį įberkite arbatinį šaukštelį cukraus.
  • Įpilkite pusę šaukšto acto.
  • Tai užtikrins, kad išvirti burokėliai bus ryškios spalvos ir saldūs.
  • Virdami burokėlius nedėkite druskos.
  • Jei įbersite druskos, burokėliai praras vertingas maistines medžiagas.
  • Verdami burokėliai neskleis nemalonaus kvapo, jei į puodą įdėsite juodos duonos plutą.
Freepik
Freepik

Taip pat į vandenį įmeskite kelis ledo kubelius. Ši gudrybė užtikrins, kad burokėliai išvirs greičiau. Virkite ant silpnos ugnies.

Freepik
Freepik

Nevirkite burokėlių pernelyg ilgai, nes priešingu atveju jie praras spalvą ir skonį.

Išvirtus burokėlius sudėkite į šaltą vandenį. Tai padės lengviau nulupti burokėlius.

Sėkmės!

​

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?