Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Sužinokite, kaip virtos bulvės gali būti dar skanesnės!
Receptai

Sužinokite, kaip virtos bulvės gali būti dar skanesnės!

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-07-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sužinokite, kaip virtos bulvės gali būti dar skanesnės – paprasta gudrybė!
Sužinokite, kaip virtos bulvės gali būti dar skanesnės – paprasta gudrybė!

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad virti bulves yra labai lengva. Užpilate vandeniu, verdate 20 minučių. Tačiau yra keletas smulkmenų, kurios gali pakeisti skonį. Todėl mes jums pasakysime, kaip turi būti verdamos bulvės, kad jums nebūtų gėda prieš svečius.

Kaip tinkamai virti bulves?

Visų pirma, bulves reikia ne tik nuplauti ir nulupti, bet ir pamirkyti vandenyje. Norėdami tai padaryti, perpjaukite bulves į dvi ar daugiau dalių ir 20 minučių palaikykite šaltame vandenyje. Tai būtina, kad visas krakmolo perteklius pasišalintų.

Bulves reikia sudėti jau į verdantį vandenį. Jei įdėsite jas į šaltą vandenį, bus prarasta daugiau maistinių medžiagų.

Virimo pabaigoje įberkite druskos. Jei tai bus padaryta per anksti, bulvės bus kietos ir praras savo subtilią tekstūrą. Tai taip pat pailgins virimo laiką. Vidutiniškai druskos kiekį galima apskaičiuoti taip: 1 šaukštelis druskos 1 kg bulvių ir 1 litrui vandens.

Suberdami bulves į vandenį, įsitikinkite, kad vanduo tik šiek tiek apsėmė bulves. Puode neturėtų būti per daug vandens. Po virimo turite išpilti visą vandenį ir tada pastatyti puodą ant viryklės be dangčio. Tokiu būdu bulvės gerai išdžius ir išgaruos drėgmės perteklius.

Šviežias bulves reikia virti ne ilgiau kaip 15 minučių ant vidutinės ugnies. Nustačius per aukštą temperatūrą, bulvių išorė sutrūkinės, o vidus bus permirkęs.

Ne šviežias bulves geriausia virti su lupenomis. Būtent po jomis yra daugiausia naudingų medžiagų, kurios kitu atveju yra tiesiog pašalinamos.

Jums taip pat gali patikti lenkų kunigo bulvių virimo būdas. 250 ml vandens jis pakeičia pienu. Jis taip pat prideda svogūnų ir sviesto į puodą. Taikant šį metodą, sviesto ir pieno riebalai prasiskverbia į bulves ir daro jas nepaprastai švelnias ir aromatingas.

Kokius dar niuansus žinote, susijusius su bulvėmis? Panašu, kad bulves virti moka visi, tačiau net ir iš tokios paprastos temos galite sužinoti ką nors naujo.

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?