Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Klasikinis vyšnių pyragas – vasaros skonis jūsų stalui
Desertai

Klasikinis vyšnių pyragas – vasaros skonis jūsų stalui

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-07-06
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
pyragas su vyšniomis
pyragas su vyšniomis

Vyšnios – tai ne tik sultingi vaisiai, bet ir puikus ingredientas įvairiems kepiniams. Klasikinis vyšnių pyragas džiugina savo paprastumu ir nuostabiu saldžiarūgščiu skoniu.

Pyragas su vyšniomis

Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės tikru vasaros desertu!

Ingredientai:

  • Tešlai:
    • 250 g miltų
    • 100 g šalto sviesto
    • 50 g cukraus
    • žiupsnelis druskos
    • 1 kiaušinis
    • 2-3 šaukštai šalto vandens (jei reikia)
  • Įdarui:
    • 500 g šviežių arba šaldytų vyšnių (be kauliukų)
    • 50-80 g cukraus (priklausomai nuo vyšnių saldumo)
    • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo (arba 1 šaukštas miltų)
    • 1 šaukštelis citrinos sulčių (nebūtina)
    • žiupsnelis cinamono (nebūtina)
  • Patepimui (nebūtina):
    • 1 kiaušinio trynys
    • šlakelis pieno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Pasiruoškite tešlą: Dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Pirštais arba specialiu tešlos maišytuvu trinkite sviestą su miltais, kol gausite rupius trupinius.
  2. Suberkite cukrų ir įmuškite kiaušinį. Maišykite, kol pradės formuotis tešla. Jei tešla per sausa, įpilkite po vieną šaukštą šalto vandens ir maišykite, kol susiformuos vientisas kamuolys.
  3. Suformuotą tešlos kamuolį suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių.
  4. Paruoškite įdarą: Dideliame dubenyje sumaišykite vyšnias, cukrų, kukurūzų krakmolą (arba miltus), citrinos sultis (jei naudojate) ir cinamoną (jei naudojate). Atsargiai permaišykite, kad vyšnios tolygiai pasidengtų mišiniu.
  5. Formuokite pyragą: Išimkite didesnę nei pusę tešlos iš šaldytuvo. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir įklokite į kepimo formą (apie 20-22 cm skersmens), suformuodami aukštesnius kraštelius.
  6. Sudėkite paruoštą vyšnių įdarą ant tešlos pagrindo.
  7. Likusį tešlos gabalėlį iškočiokite ir uždenkite pyragą. Kraštelius kruopščiai užspauskite. Galite viršuje padaryti kelis įpjovimus garams išeiti arba supjaustyti juostelėmis ir sudėlioti grotelėmis.
  8. Kepkite pyragą: Jei norite, pyrago viršų galite patepti kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Dėkite pyragą į iki 180°C (konvekciniu režimu 160°C) įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-50 minučių, arba kol tešla gražiai pagels ir įdaras pradės burbuliuoti.
  9. Atvėsinkite ir patiekite: Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti kambario temperatūroje. Patiekite vieną arba su ledais, plakta grietinėle ar vaniliniu padažu.

Patarimai:

  • Jei naudojate šaldytas vyšnias, prieš dedant į pyragą jų atšildyti nebūtina.
  • Norėdami intensyvesnio skonio, į įdarą galite įlašinti šiek tiek migdolų esencijos.
  • Tešlą galite paskaninti žiupsneliu vanilinio cukraus.
  • Pyrago pagrindui galite naudoti ir smulkintus migdolus (dalį miltų pakeitus migdolų miltais).

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?