Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Sveikesnės varškės spurgos orkaitėje: nustebinkite save ir savo artimuosius traškiu skanėstu!
Desertai

Sveikesnės varškės spurgos orkaitėje: nustebinkite save ir savo artimuosius traškiu skanėstu!

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-06-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Purios ir kvapnios varškės „spurgos“ iš orkaitės – šis receptas pavergė internetą!
Purios ir kvapnios varškės „spurgos“ iš orkaitės – šis receptas pavergė internetą!

Šie gardūs varškės rutuliukai išliks purūs ir švieži maždaug 2-3 dienas. Juos galite tiesiog laikyti sandariame inde. Jei norite šiuos skanėstus išlaikyti ilgiau, galite užšaldyti. Išskirtinis purių varškės rutuliukų receptas, kurį radome internete.

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 250 g varškės (20%)
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 2 pakelių vanilinio cukraus
  • 300 g paprastų kvietinių miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio kepimo sodos
  • žiupsnelio druskos

Viršutiniam apvalkalui:

  • 2 valg. šaukštų sviesto
  • 2 valg. šaukštų cukraus
  • 2 pakelių vanilinio cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir varškę. Tada suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite kelias minutes, kol susidarys kreminė masė.
  2. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Tada miltų mišinį įmaišykite į varškės masę. Maišykite, kol viskas susijungs. Jei tešla šiek tiek lipni, ji tokia ir turi būti!
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros viršuje / apačioje (esant konvekcijai, iki 160°C temperatūros).
  4. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  5. Arbatiniu šaukšteliu iš tešlos masės paimkite nedidelius gabalėlius.
  6. Rankas pabarstykite miltais. Tada iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus (maždaug graikinio riešuto dydžio).
  7. Dėkite rutuliukus ant kepimo skardos šiek tiek toliau vienas nuo kito.
  8. Kai tešla vėl pradės lipti prie pirštų, pabarstykite rankas miltais, kol tešla visiškai nelips.
  9. Kepkite šiuos rutuliukus įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje (arba ant abiejų kepimo skardų, ant viršutinės ir apatinės lentynėlės), apie 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
  10. Puode ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į dubenį.
  11. Į kitą dubenį suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišykite.
  12. Iš orkaitės išimkite iškepusius rutuliukus. Leiskite jiems atvėsti apie 5 minutes.
  13. Dar karštus rutuliukus aptepkite ištirpintu sviestu. Tada apvoliokite juos cukraus mišinyje.
  14. Padėkite rutuliukus atgal ant skardos, kad atvėstų, arba mėgaukitės jais dar šiltais.

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?