Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Baltyminiai blynai – skanus būdas pradėti dieną ar pasimėgauti sveiku desertu
Blynai

Baltyminiai blynai – skanus būdas pradėti dieną ar pasimėgauti sveiku desertu

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-06-25
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Baltyminiai blynai
Baltyminiai blynai

Jei ieškote būdo, kaip papildyti savo mitybą baltymais, tačiau nenorite atsisakyti mėgstamų blynų, baltyminiai blynai yra puikus pasirinkimas. Blynai ne tik skanūs ir purūs, bet ir padeda ilgiau jaustis sotiems, o tai gali būti naudinga kontroliuojant svorį ar auginant raumenų masę.

Šiame straipsnyje rasite paprastą ir greitą baltyminių blynų receptą, kurį galėsite lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir poreikius.

Kodėl verta rinktis baltyminius blynus?

Paprasti blynai dažniausiai yra pagaminti iš miltų, kiaušinių ir pieno, todėl juose vyrauja angliavandeniai ir riebalai, o baltymų kiekis yra nedidelis.

Baltyminiai blynai, pridedant baltymų miltelių, varškės, graikiško jogurto ar kitų baltymingų ingredientų, tampa daug maistingesni.

  • Sotumo jausmas: didesnis baltymų kiekis padeda ilgiau jaustis sotiems, todėl galite lengviau kontroliuoti porcijas ir vengti nereikalingų užkandžių.
  • Raumenų atstatymas ir augimas: baltymai yra būtini raumenų audinio atstatymui po treniruotės ir naujų raumenų formavimuisi.
  • Patogus būdas gauti baltymų: baltyminiai blynai yra greitas ir skanus būdas įtraukti daugiau baltymų į savo mitybą, ypač jei neturite daug laiko gaminti.
  • Universalumas: galite eksperimentuoti su įvairiais priedais ir skoniais, pritaikydami blynus pagal savo mėgstamus produktus.

Baltyminiai blynai – receptas

Šis receptas yra bazinis, kurį galite lengvai papildyti įvairiais ingredientais.

baltyminiai blynai

Ingredientai:

  • 1 kaupinas samtelis mėgstamų baltymų miltelių (apie 30 g)
  • 1 didelis kiaušinis
  • ½ puodelio pieno (galima naudoti augalinį pieną)
  • ¼ puodelio avižinių miltų (galima pakeisti paprastais kvietiniais miltais arba sumaltomis avižų dribsnių)
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Aliejus arba sviestas kepimui

Papildomi ingredientai (nebūtinai):

  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Cinamonas, kardamonas ar kiti mėgstami prieskoniai
  • Saldiklis pagal skonį (pvz., stevija, eritritolis)
  • Uogos, bananai ar kiti vaisiai
  • Riešutų sviestas
  • Šokolado gabaliukai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimas:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite baltymų miltelius, kiaušinį ir pieną iki vientisos masės.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite avižinius miltus, kepimo miltelius ir druską. Jei naudojate prieskonius ar saldiklį, įmaišykite ir juos.
  3. Sausus ingredientus palaipsniui berkite į šlapius ir gerai išmaišykite, kol neliks gumuliukų. Tešla turėtų būti tiršta, bet lengvai pilstoma. Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno.
  4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir patepkite ją aliejumi arba sviestu.
  5. Pilkite maždaug ¼ puodelio tešlos vienam blynui. Kepkite apie 2-3 minutes iš vienos pusės, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai, o kraštai taps auksiniai.
  6. Apverskite blyną ir kepkite dar 1-2 minutes iš kitos pusės, kol jis visiškai iškeps ir taps auksinės spalvos.
  7. Patiekite iškart, pagardintus mėgstamais priedais: šviežiomis uogomis, bananais, riešutų sviestu, jogurtu ar sirupu be cukraus.

Patarimai:

  • Jei norite puresnių blynų, galite atskirti kiaušinio baltymą nuo trynio. Baltymą išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą prieš kepimą.
  • Eksperimentuokite su skirtingų skonių baltymų milteliais (vanilės, šokolado, braškių ir kt.) ir atraskite savo mėgstamiausią variantą.
  • Jei neturite avižinių miltų, galite paprastus avižų dribsnius sumalti kavamale ar virtuviniu kombainu.
  • Blynus galite kepti ir be riebalų, ant nelipnios keptuvės.

Baltyminiai blynai yra ne tik skanus, bet ir naudingas būdas papildyti savo mitybą. Mėgaukitės jais pusryčiams, užkandžiams ar net kaip sveiku desertu po treniruotės!

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?