Šis pyragas toks skanus, kad lėkštėje jo neliks nė trupinėlio. Prisiskinkite braškių ir pagaminkite šį skanų pyragą! Jūsų šeimos nariams tikrai patiks šis desertas. Tai – tikrai puikus desertas, kurį galite paruošti braškių sezono metu (ir ne tik, nes dabar parduotuvėse galime rasti braškių ištisus metus).
Jums reikės:
- 500 g braškių
- 1 valg. š. granuliuoto cukraus
- 1/2 citrinos sulčių
Tešlai:
- 3 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 70 g granuliuoto cukraus
- 40 ml augalinio aliejaus
- 50 ml pieno
- 8 g vanilinio cukraus
- 10 g kepimo miltelių
- 125 g miltų
Kremui:
- 500 ml pieno
- 40 g vanilinio pudingo
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 1 valg. š. granuliuoto cukraus
Kaip gaminti?
- Braškes supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Iš citrinos išspauskite sultis. Supilkite į dubenį su braškėmis. Suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite pastovėti.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius. Pabarstykite cukrumi ir druska. Suberkite vanilinį cukrų ir išplakite mikseriu. Supilkite aliejų, pieną ir išplakite.
- Į mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Suplakite mikseriu.
- Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.
- Formą dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepkite tešlą 30 minučių. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar tešla iškepusi.
- Supilkite pieną į puodą. Sudėkite pudingą ir krakmolą. Suberkite cukrų ir išmaišykite.
- Virkite ant silpnos ugnies ir maišykite, kol kremas sutirštės.
- Supilkite karštą grietinėlę ant tešlos ir tolygiai paskirstykite.
- Leiskite atvėsti.
- Braškių sultis perkoškite per sietelį.
- Į sultis įpilkite 70 ml vandens, įdėkite arbatinį šaukštelį kukurūzų krakmolo ir šaukštelį granuliuoto cukraus. Kruopščiai išmaišykite.
- Virkite ant vidutinės-mažos ugnies maišydami, kol mišinys sutirštės.
- Supilkite sultis ant grietinėlės ir paskleiskite per visą paviršių.
- Galiausiai ant viršaus suberkite braškes.
- Palikite atvėsti šaldytuve ir patiekite.
Skanaus!