Šį receptą atradau visai neseniai, bet jis greitai tapo vienu mėgstamiausių. Uogienė pagaminama be cukraus, ją saldina natūralus medus, o tirštumą suteikia neįprastas, bet itin sveikas ingredientas – chia sėklos. Jos ne tik puikiai atstoja stingdančiąsias medžiagas, bet ir praturtina uogienę naudingomis maistinėmis skaidulomis. Šis receptas – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sveikesnio ir natūralesnio deserto varianto.
Jums reikės:
- 1500 g braškių
- 300 g tiršto medaus
- 40 g chia sėklų
Kaip gaminti?
- Nuimkite braškių kotelius ir nuplaukite. Sudėkite į puodą. Sutrinkite.
- Padėkite puodą ant ugnies ir leiskite užvirti. Kai mišinys pradės virti, išjunkite ugnį.
- Palikite stovėti ant viryklės 15 minučių.
- Kai ant viršaus pradės formuotis putos, įdėkite medaus. Išmaišykite.
- Po 10 minučių nuimkite nuo viryklės. Suberkite chia sėklas. Gerai išmaišykite.
- Pastebėsite, kad mišinys ima stingti.
- Jei norite, kad mišinys būtų dar tirštesnis, įberkite daugiau chia sėklų.
- Supilkite uogienę į stiklainius.
- Sterilizuokite tik iki virimo temperatūros.