Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Kaip tinkamai troškinti kopūstus? Keli patarimai, kurie pravers
Gyvenimas

Kaip tinkamai troškinti kopūstus? Keli patarimai, kurie pravers

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-07-04
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Kaip teisingai troškinti kopūstus: geriausi receptai nuo baltųjų iki brokolių
Kaip teisingai troškinti kopūstus: geriausi receptai nuo baltųjų iki brokolių

Troškinti kopūstai pagrįstai vadinami vienu iš labiausiai paplitusių slavų virtuvės patiekalų. Troškinimui jie naudoja ir paprastus baltus, ir raudonus kopūstus, netgi Briuselio kopūstus, žiedinius kopūstus ar brokolius. Troškinti kopūstai gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba atstoti garnyrą prie bulvių, grybų, dešros, jie taip pat gali būti kitų patiekalų dalis.

Troškinti kopūstai yra labai naudingi žmogaus organizmui: jie stiprina imuninę sistemą, normalizuoja cholesterolio kiekį, gerina nervų sistemos veiklą ir aprūpina organizmą reikalingais mikroelementais. Štai kodėl mes parengėme keletą patarimų, kaip tinkamai troškinti kopūstus ir į ką atkreipti dėmesį, renkantis šią daržovę parduotuvėje ar turguje.

troškinti

Baltieji kopūstai

1. Rinktis daržovę turėtumėte atsakingai. Troškinimui skirti kopūstai turėtų būti padengti šviežiais, gražiai žaliais lapais, pati kopūsto galva turėtų būti traški.

2. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir morkas, pakepinkite juos keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite maždaug 5 minutes, kol daržovės įgaus auksinį atspalvį.

3. Susmulkinkite kopūstus ir suberkite juos į keptuvę prie daržovių, šiek tiek pakepinkite. Po 5 minučių įpilkite nedidelį kiekį vandens, smulkintų pomidorų arba saldintos pomidorų pastos.

4. Žieminiai kopūstai turėtų būti troškinami 40 minučių, o šviežiems kopūstams turėtų pakakti 15 minučių. Patiekite juos šaltus arba šiltus, su grietine, majonezu ar žolelėmis.

Raudonieji kopūstai

1. Raudonieji kopūstai parenkami pagal tą patį principą, kaip ir baltieji, tačiau šis kopūstas turėtų turėti ryškiai violetinius lapus.

2. Šiuos kopūstus galima troškinti, nededant kitų daržovių. Tiesiog supjaustykite daržovę, pagardinkite druska ir pipirais, įberkite truputį muskato riešuto, porą šaukštų acto ir troškinkite su trupučiu aliejaus keramikiniame ar stikliniame inde. Pabaigoje pagardinkite kopūstus pomidorų pasta ar kečupu, juos galite patiekti kaip garnyrą.

3. Yra keletas raudonųjų kopūstų troškinimo recepto paslapčių. Galite naudoti ne įprastą actą, o ryžių ar obuolių sidro actą ir pridėti šiek tiek cukraus. Tai patiekalui suteiks naujų skonių. Kai kurios šeimininkės kopūstus pasūdo ne iš pradžių, o likus 10 minučių iki jų troškinimo pabaigos.

4. Troškinti kopūstai bus dar skanesni, jei gaminimo pabaigoje į juos įmaišykite kvietinius miltus, santykiu 1 valgomasis šaukštas miltų 1 kg kopūstų.

troškinti

Rauginti kopūstai

1. Rinkdamiesi troškinti raugintus kopūstus, atkreipkite dėmesį, kad jie būtų baltai auksinės spalvos, be dėmių, traškūs, rūgščiai-sūraus skonio.

2. Prieš troškindami, pašalinkite rūgšties perteklių, kopūstus praplaukite kiaurasamtyje po tekančiu vandeniu. Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, suberkite kopūstus, išmaišykite, įpilkite truputį vandens, druskos ir pipirų.

3. Kopūstus troškinkite 40–45 minutes, tada įpilkite pomidorų pastos, prieskonių ir cukraus, troškinkite dar kelias minutes.

Žiediniai kopūstai

1. Žiedinių kopūstų žiedynai turi būti tvirti ir balti, o lapai – žali ir švieži.

2. Norėdami troškinti žiedinius kopūstus, padalykite galvą į žiedynus, nuplaukite ir supjaustykite dar smulkiau. Kepkite augaliniame aliejuje keletą minučių, įberkite druskos, pomidorų pastos, vandens ir troškinkite 15–20 minučių.

3. Prieš patiekiant, nepamirškite įberti šviežių žolelių.

Briuselio kopūstai

1. Rinkdamiesi Briuselio kopūstus, ieškokite mažų, kietų, ryškiai žalių kopūstų galvučių.

2. Viena iš Briuselio kopūstų gamybos paslapčių yra ta, kad jie prieš gaminant turi būti apverdami su citrinos skiltele 5 minutes.

3. Dabar kopūstų galvutes supjaustykite ketvirčiais ar puselėmis, kepkite aliejuje su porais ar svogūnais. Kepimo eigoje pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite, kol suminkštės. Jei norite, įpilkite šiek tiek grietinės, sumaišytos su vandeniu, o paruoštus kopūstus galima apibarstyti sūriu.

Brokoliai

1. Brokolio lapai turi būti švieži ir nepažeisti, todėl rinkitės ryškiai žalią kopūsto galvą.

2. Prieš ruošdami kopūstą gerai nuplaukite, išardykite žiedynus ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Troškinkite brokolius 20 minučių, įberkite druskos ir prieskonių.

troškinti

Žinoma, tai tik pagrindinės rekomendacijos, kaip tinkamai troškinti kopūstus. Tačiau daugeliui to pakaks, kad pasigamintų sveiką ir skanų patiekalą. Skanaus!

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?