Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Vištienos užkandis, kurio su nekantrumu laukia visi svečiai
Receptai

Vištienos užkandis, kurio su nekantrumu laukia visi svečiai

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-07-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištienos užkandis su grybais ir grietinėle: švelnus skonis, kuris sužavės visus
Vištienos užkandis su grybais ir grietinėle: švelnus skonis, kuris sužavės visus

Minkštas ir švelnus… vištienos užkandis yra ne tik originalus, bet ir labai skanus. Juk vištienos užkandis, kuriame mėsos skonis organiškai derinamas su grybais ir grietinėle, tikrai nepaliks jūsų svečių abejingų.

užkandis

VIŠTIENOS UŽKANDIS

Jums reikės:

  • 400 g vištienos
  • 200 ml grietinėlės
  • 300 g pievagrybių
  • 1 kiaušinio
  • 1 svogūno
  • 160 g lydyto sūrio
  • 30 g sviesto
  • krūvelės petražolių
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos, pipirų, vištienos prieskonių pagal skonį

Gaminimas:

  1. Sumalkite vištienos filė. Įberkite druskos ir pipirų, jei norite, paruošto vištienos prieskonių mišinio.
  2. Sumaišykite faršą su kiaušiniu, užpilkite iš šaldytuvo paimta šalta grietinėle. Maišykite, kad būtų gauta ne itin tiršta į blynų tešlą panaši masė.
  3. Suberkite kapotų žolelių ir vėl sumaišykite.
  4. Kepimo skardą įtieskite kepimo popieriumi. Ant jo paskleiskite vištienos mišinį ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Kepkite masę 15 minučių
  1. Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnus.
  2. Įkaitinkite keptuvę su sviestu. Įdėkite svogūną, kepkite 2-3 minutes, kol šis taps skaidrus.
  3. Suberkite grybus, kepkite, kol grybų sultys visiškai išgaruos. Perkelkite grybus į dubenį ir atvėsinkite.
  1. Iškepusį pyragą perpjaukite pusiau
  2. Sumaišykite atvėsusius grybus su minkštu lydytu sūriu. Į grybų kremą įpilkite druskos, pipirų, smulkinto česnako.
  3. Tepkite masę ant abiejų kepinio dalių.
  4. Vieną pusę uždenkite kita.
  5. Įdėkite viską į šaldytuvą 40 minučių. Dėl to pyragaičius bus lengviau pjaustyti.
  6. Supjaustykite pyragą į mažus gabalėlius.
  7. Kiekvieną papuoškite žolelėmis ir grybų gabalėliais.

Paruoštas nuostabus vištienos užkandis su grybų padažu. Skanaus!

Jums tikrai patiks išskirtinis kreminis šio patiekalo skonis! Užkandis tinka prie lengvų daržovių salotų ir česnakinių skrebučių. Atėjo laikas pakviesti šeimą prie stalo!

Šaltinis: Pinterest / Recepto įkvėpimas

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?