Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Vištienos šnicelis – močiutės receptas
Mėsos patiekalai

Vištienos šnicelis – močiutės receptas

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-07-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištienos šnicelis
Vištienos šnicelis

Vištienos šnicelis – tai klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventiniam vakarui.

Vištienos šnicelis – receptas

Šis patiekalas yra mėgstamas dėl savo paprastumo, greito paruošimo ir sultingos mėsos, padengtos traškia plutele.

Šnicelis receptas

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės filė
  • 1 puodelis miltų
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1,5 puodelio džiūvėsėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių (nebūtina)
  • Augalinis aliejus kepimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas:

  1. Mėsos paruošimas:
    • Vištienos krūtinėles perpjaukite horizontaliai, kad gautumėte plonesnius kepsnius.
    • Uždenkite mėsą maistine plėvele ir lengvai išmuškite mėsos plaktuku, kad kepsniai būtų vienodo storio. Tai padės mėsai kepti tolygiai ir greičiau.
    • Apibarstykite mėsą druska ir pipirais iš abiejų pusių. Jei norite, galite pridėti paprikos miltelių ar kitų mėgstamų prieskonių.
  2. Paniravimas:
    • Paruoškite tris gilius indus: vieną su miltais, antrą su išplaktais kiaušiniais, trečią su džiūvėsėliais.
    • Kiekvieną kepsnį pirmiausia apvoliokite miltuose, kad jie tolygiai padengtų mėsą.
    • Tada pamirkykite kepsnį išplaktuose kiaušiniuose, kad paniruotė gerai priliptų.
    • Galiausiai, apvoliokite kepsnį džiūvėsėliuose, gerai prispausdami, kad džiūvėsėliai tolygiai padengtų mėsą.
  3. Kepimas:
    • Į didelę keptuvę įpilkite pakankamai aliejaus, kad kepsniai galėtų laisvai plaukioti. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.
    • Atsargiai dėkite paniruotus kepsnius į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs (apie 3-5 minutes kiekvieną pusę).
    • Iškeptus kepsnius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
  4. Patiekimas:
    • Vištienos šnicelius patiekite karštus su mėgstamu garnyru: bulvių koše, keptomis bulvėmis, ryžiais ar šviežiomis salotomis.
    • Galite patiekti su citrinos skiltele, kuri suteiks šniceliams gaivumo.

Patarimai:

  • Jei norite, kad šniceliai būtų dar traškesni, galite į džiūvėsėlius įmaišyti šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio.
  • Vietoj džiūvėsėlių galite naudoti panko džiūvėsėlius, kurie suteiks šniceliams ypatingą traškumą.
  • Jei neturite mėsos plaktuko, galite naudoti kočėlą ar kitą sunkų daiktą, kad išmuštumėte mėsą.
  • Kepant šnicelius, svarbu, kad aliejus būtų pakankamai įkaitęs, kitaip kepsniai sugers per daug riebalų ir nebus traškūs.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?