Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Virtuvės šefų paklausė apie mėgstamiausius obuolius – visi vienbalsiai įvardijo tą pačią veislę
Įdomu

Virtuvės šefų paklausė apie mėgstamiausius obuolius – visi vienbalsiai įvardijo tą pačią veislę

Darius Palionis
Autorius Darius Palionis
Publikuota: 2025-09-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Virtuvės šefai atskleidė mėgstamiausius obuolius – ši veislė užkariavo jų širdis
Virtuvės šefai atskleidė mėgstamiausius obuolius – ši veislė užkariavo jų širdis

Įsivaizduokite, kad pasaulyje yra tūkstančiai obuolių veislių – daugiau nei 7000! Kiekviena jų turi savitą skonį, aromatą ir tekstūrą. Tačiau kai leidinys Eatingwell nusprendė pasiteirauti garsiausių virtuvės šefų, kurie obuoliai, jų nuomone, yra patys geriausi valgyti žalius, atsakymas pribloškė visus.

Nepaisant tokios didžiulės įvairovės, visi jie vienbalsiai įvardijo tą pačią veislę. Ši obuolių rūšis sugebėjo užkariauti tiek profesionalų virtuves, tiek gurmanų širdis. Sužinokite, kokia tai veislė ir kuo ji tokia ypatinga, kad net „Michelin“ žvaigždutėmis įvertinti restoranų šefai negali jai atsispirti. Absoliučiu favoritu tapo „Honeycrisp“ obuoliai.

Rayanas Džounsas, restorano Free Reign (Čarlstonas, JAV) šefas, teigia, kad „Honeycrisp“ obuoliai yra nepaprastai skanūs:
„Mano mėgstamiausias obuolys, kurį valgau žalią, yra „Honeycrisp“. Tai tobulas saldumo ir rūgštumo derinys,” – paaiškino savo pasirinkimą virėjas.

Tobulas traškumas ir saldumas šią obuolių veislę paverčia mėgstamiausia ir Tatyanei Morai, „Michelin“ žvaigždutę pelniusio Vašingtono restorano MITA šefei ir savininkei:
„„Honeycrisp“ – tai obuolių karalienė. Jie turi neprilygstamą traškumą, yra nepaprastai sultingi ir turi tobulą saldumo bei rūgštumo balansą,” – sakė M. Mora.

„Geriausias obuolys, kurį galima valgyti žalią, – tai „Honeycrisp“ veislė,” – užtikrintai pareiškė Sju Zemanik, Naujojo Orleano restorano Zasu šefė.

Žymi šefė ir restoranų savininkė Karen Akunovič taip pat laiko „Honeycrisp“ vienu savo mėgstamiausių obuolių:
„Aš dievinu „Honeycrisp“ obuolius dėl jų sultingo saldumo ir ypatingo traškumo,” – pasakojo ji.

Matiu Nisneris, restorano Halls Chophouse šefas, taip pat įvardijo „Honeycrisp“ kaip vieną iš savo mėgstamiausių veislių.

Apie „Honeycrisp“ obuolius

„Honeycrisp“ – gana nauja obuolių veislė. Ji buvo išvesta Minesotos universiteto Sodininkystės tyrimų centre, priklausančiame žemės ūkio eksperimentinei stočiai.
Pirmą kartą komercinėje prekyboje šie obuoliai pasirodė 1991 metais, o pirmasis derlius, skirtas pardavimui, parduotuves pasiekė 1997 metais. Nuo tada „Honeycrisp“ labai greitai išpopuliarėjo.

Kiti faktai apie obuolių naudą

Anksčiau dietologai pasakojo, kas nutiks, jei kasdien valgysite obuolius. Jie padeda:

  • palaikyti sveiką odą,
  • kontroliuoti svorį,
  • pagerinti virškinimą.

Obuoliai yra vieni populiariausių vaisių dėl savo prieinamos kainos, puikaus skonio ir naudos sveikatai.

AutoriusDarius Palionis
Esu Darius Palionis – domiuosi technologijomis ir apie jas rašau taip, kad būtų suprantama kiekvienam. Naujovės, programėlės, dirbtinis intelektas ar išmanūs įrenginiai – mane žavi viskas, kas juda į priekį. Mano straipsniuose rasite tiek aktualijų, tiek praktiškų patarimų, kaip technologijos gali palengvinti kasdienybę.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?