Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Triukas, kurį turi žinoti kiekvienas: kaip virti žiedinius kopūstus, kad nesklistų nemalonus kvapas ir daržovės išliktų traškios?
Gyvenimas

Triukas, kurį turi žinoti kiekvienas: kaip virti žiedinius kopūstus, kad nesklistų nemalonus kvapas ir daržovės išliktų traškios?

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-07-02
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Sužinokite, kaip virti žiedinius kopūstus, kad jie išliktų traškūs ir neskleistų nemalonaus kvapo.
Sužinokite, kaip virti žiedinius kopūstus, kad jie išliktų traškūs ir neskleistų nemalonaus kvapo.

Ši daržovė – ne tik soti ir pilna vitaminų, bet ir labai gero skonio. Ji yra daugelio skanių patiekalų sudedamoji dalis, todėl mūsų virtuvėse yra labai dažnas svečias. Tačiau tai, kas tikrai atbaido, kad žiedinių kopūstų gaminimas nėra vienas maloniausių procesų. Kaip ir kopūstai, taip ir žiediniai kopūstai skleidžia savotišką ir nemalonų kvapą, kuris jaučiamas visuose namuose. Ar yra koks nors būdas to išvengti?

Ar įmetę žalius žiedinius kopūstus į puodą nustatėte laikmatį ir greitai išbėgote iš virtuvės? Jei turėjote galimybę – ar skubiai ją uždarėte, kad kvapas nepasklistų po visą butą, o po to gerai išvėdinote kambarį? Žiedinių kopūstų gaminimas nebūtinai turi pareikalauti tokių aukų!

Kaip neutralizuoti verdamų žiedinių kopūstų kvapą?

Jei pasinaudosite šia gudrybe, žiediniai kopūstai ne tik nustos skleisti nemalonų kvapą, bet ir taps baltesni. Į vandenį, kuriame verdate šią daržovę, tereikia įpilti pusę stiklinės pieno! Tai toks mažas kiekis, o jo poveikis bus toks įspūdingas! Taip žiediniai kopūstai taps patrauklesni ir juos paruošite kur kas malonesnėse sąlygose.

Ar ką tik baigėsi pienas?

Į puodą su verdančiais žiediniais kopūstais įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos – tai taip pat neleis sklisti nemaloniam kvapui, o daržovės taps traškesnės ir aromatingesnės.

Ne tik verta, bet netgi PRIVALOTE virti žiedinius kopūstus kartu su bet kuriuo iš šių priedų. Juk dėl jų žiediniai kopūstai atrodys geriau ir skaniau, o juk negalima paneigti, kad „valgome akimis“ 😉. Kuo baltesni ir aromatingesni, tuo labiau norisi juos valgyti.

Šį triuką turėtų žinoti kiekvienas žiedinių kopūstų gerbėjas. Būtinai pasidalinkite šiuo patarimu su draugais – tai tikrai padės jiems išvengti nemalonios kvapų patirties.

Kaip išsaugoti žiedinių kopūstų traškumą?

Be kvapo neutralizavimo, svarbu ir tinkamai paruošti žiedinius kopūstus, kad jie išliktų traškūs ir skanūs. Jei nenorite, kad jie per daug suminkštėtų ir prarastų savo tekstūrą, stenkitės jų nepervirti. Geriausia juos virti ne ilgiau kaip 5–7 minutes, o jei norite dar traškesnių – iškart po virimo perpilkite šaltu vandeniu arba trumpai panardinkite į ledinį vandenį. Šis metodas padeda išsaugoti tiek daržovių struktūrą, tiek patrauklią išvaizdą, todėl žiediniai kopūstai išliks gardūs bet kuriame patiekale.

Nuotraukos @Canva

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?