Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet ir puoselėja sveikatą. Dar geriau – burokėliai yra nebrangūs, lengvai prieinami bet kuriuo metų laiku ir gali tapti pagrindiniu skaniausių patiekalų ingredientu.
Tad jei manote, kad burokėliai nėra jūsų skonio, pabandykite juos paruošti šiuo būdu – net ir tie, kurie anksčiau nemėgo šios daržovės, negali atsispirti! Sveika, taupu ir be galo skanu – tai receptas, kurį norėsite išbandyti iškart!

Burokėlių poveikis sveikatai:
- Palaiko imunitetą;
- Stiprina širdį ir kraujagysles;
- Mažina cholesterolio kiekį;
- Apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos;
- Stiprina plaukus ir nagus;
- Palaiko kepenų funkciją;
- Rūgština organizmą, reguliuoja pH;
- Veikia kaip diuretikas, palaiko inkstų sveikatą;
- Lengvina tuštinimąsi;
- Skatina kraujo kūnelių susidarymą;
- Gerina odos ir kaulų būklę;
- Malšina menstruacijų skausmą.
Taigi, burokėlius tikrai verta įtraukti į savo mitybos racioną.
Jums reikės:
- 500 g burokėlių
- 300 g morkų
- 350 g svogūnų
- 4 valg. š. sojų padažo
- 100 ml augalinio aliejaus
- 2 valg. š. acto
- 2 valg. š. granuliuoto cukraus
- prieskonių (pagal skonį)
- druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
- 1. Šioms salotoms visada rinkitės tamsius ir kietus burokėlius, nes jie bus saldūs ir sultingi.
- 2. Nuskuskite morkas ir burokėlius, sutarkuokite stambia tarka.
- 3. Sumaišykite ir pabarstykite cukrumi. Palikite pastovėti. Kai burokėliai išskirs sultis, galite tęsti.
- 4. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
- 5. Pakepinkite svogūnus augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
- 6. Sumaišykite su morkomis ir burokėliais.
- 7. Į salotas supilkite sojų padažą ir actą. Pabarstykite pasirinktais prieskoniais ir druska. Kruopščiai išmaišykite.
- 8. Uždenkite salotų dubenį ir dvi valandas palaikykite šaldytuve.

Štai ir viskas.
Skanaus!