Šie gardūs varškės rutuliukai išliks purūs ir švieži maždaug 2-3 dienas. Juos galite tiesiog laikyti sandariame inde. Jei norite šiuos skanėstus išlaikyti ilgiau, galite užšaldyti. Išskirtinis purių varškės rutuliukų receptas, kurį radome internete.
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 250 g varškės (20%)
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus
- 2 pakelių vanilinio cukraus
- 300 g paprastų kvietinių miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio kepimo sodos
- žiupsnelio druskos
Viršutiniam apvalkalui:
- 2 valg. šaukštų sviesto
- 2 valg. šaukštų cukraus
- 2 pakelių vanilinio cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir varškę. Tada suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite kelias minutes, kol susidarys kreminė masė.
- Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Tada miltų mišinį įmaišykite į varškės masę. Maišykite, kol viskas susijungs. Jei tešla šiek tiek lipni, ji tokia ir turi būti!
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros viršuje / apačioje (esant konvekcijai, iki 160°C temperatūros).
- Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
- Arbatiniu šaukšteliu iš tešlos masės paimkite nedidelius gabalėlius.
- Rankas pabarstykite miltais. Tada iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus (maždaug graikinio riešuto dydžio).
- Dėkite rutuliukus ant kepimo skardos šiek tiek toliau vienas nuo kito.
- Kai tešla vėl pradės lipti prie pirštų, pabarstykite rankas miltais, kol tešla visiškai nelips.
- Kepkite šiuos rutuliukus įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje (arba ant abiejų kepimo skardų, ant viršutinės ir apatinės lentynėlės), apie 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
- Puode ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į dubenį.
- Į kitą dubenį suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišykite.
- Iš orkaitės išimkite iškepusius rutuliukus. Leiskite jiems atvėsti apie 5 minutes.
- Dar karštus rutuliukus aptepkite ištirpintu sviestu. Tada apvoliokite juos cukraus mišinyje.
- Padėkite rutuliukus atgal ant skardos, kad atvėstų, arba mėgaukitės jais dar šiltais.