Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Štai kodėl profesionalūs virėjai visada puikiai paruošia kepenėles: triukas, kurio niekada anksčiau nežinojau!
Pagrindinės naujienos

Štai kodėl profesionalūs virėjai visada puikiai paruošia kepenėles: triukas, kurio niekada anksčiau nežinojau!

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-05-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištienos kepenėlės
Vištienos kepenėlės

Ar prieš ruošdami vištienos kepenėles nuplaunate jas po šaltu vandeniu? Patarsime, kodėl visada turėtumėte tai daryti karštu arba verdančiu vandeniu. Tai vienas geriausių patarimų, kaip paruošti skanias ir minkštas kepenėles. Šis būdas tinka vištienos, kiaulienos ir net jautienos kepenėlėms, o jums tereikia jas paruošti pagal šiuos patarimus.

Paukštienos kepenėlės yra populiarus patiekalas ne tik todėl, kad jos yra pigios, greitai paruošiamos, bet ir maloniai nuteikia mūsų skonio receptorius.

Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais yra klasikinis  patiekalas.

Vištienos kepenėlės taip pat yra vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Ši maisto ruošimo eiga labai gerai žinoma ir profesionaliose virtuvėse.

Jums reikės:

  • 700 g kepenėlių
  • 3 – 4 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 4 valgomųjų šaukštų grietinės
  • 2 valgomųjų šaukštų vandens
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • Druskos
  • Pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Supjaustykite kepenėles mažesniais gabalėliais.
  2. Užpilkite karštu arba verdančiu vandeniu.
  3. Palikite pastovėti 2-3 minutes.
  4. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir apkepkite augaliniame aliejuje.
  5. Pabarstykite šiek tiek cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  6. Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pakepinkite.
  7. Po 30-60 sekundžių sudėkite kepenėles. Pagal skonį įberkite druskos ir sumažinkite ugnį.
  8. Troškinkite 3 minutes ir uždenkite keptuvę dangčiu.

Padažas:

Paruoškite padažą iš grietinės ir garstyčių – tiesiog sumaišykite abu ingredientus.

Užpilkite ant kepenėlių. Uždengtas troškinkite 10 minučių.

Galima patiekti su bulvių koše, virtais ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru. Kepenėles taip pat skanu valgyti su paprasta duona. Linkime gero skonio!


AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gegužės 27-osios vardadieniai
Įdomu

Gegužės 27 d. vardadieniai: vardai su istorija ir charakteriu

2025-05-27
Zodiako ženklas
Horoskopai

Trys Zodiako ženklai turi stipriausią intuiciją – ar jūsų ženklas yra šiame sąraše?

2025-05-29
Kaip atbaidyti muses: veiksmingi natūralūs ir buitiniai būdai
Gyvenimas

Sumaišykite su vandeniu ir apipurkškite langus bei duris. Į vidų neįskris nė viena musė!

2025-05-29
baltos kojinės
Gyvenimas

Paprasta gudrybė, visiškai švariai padės išskalbti baltas kojines

2025-05-29

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?