Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Pamirškite ilgas valandas prie puodų: kopūsto paruošimas balandėliams truks tik 10 minučių!
Gyvenimas

Pamirškite ilgas valandas prie puodų: kopūsto paruošimas balandėliams truks tik 10 minučių!

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-09-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kopūsto paruošimas balandėliams be virimo: vos per 10 minučių!
Kopūsto paruošimas balandėliams be virimo: vos per 10 minučių!

Balandėliai – vienas mylimiausių ir populiariausių patiekalų mūsų virtuvėje. Jie puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniams pietums, nes yra sotūs ir gana paprastai pagaminami. Pagrindinis šio patiekalo elementas – kopūstų lapai, į kuriuos įvyniojamas mėsos ir ryžių įdaras.

Todėl labai svarbu tinkamai paruošti kopūstą: lapai turi būti minkšti, elastingi ir netrūkinėti vyniojant balandėlius. Daugelis šeimininkių įpratę kopūstą virti dideliame puode, kad lapai suminkštėtų, tačiau toks būdas atima daug laiko, reikalauja stebėti verdantį vandenį, o rezultatas ne visuomet būna tobulas.

Kaip paruošti kopūstą be virimo?

Kulinarijos tinklaraštininkas Aleksandras Ogorodnik siūlo daug paprastesnę ir greitesnę alternatyvą – kopūsto paruošimą mikrobangų krosnelėje. Šis būdas leidžia lapus suminkštinti vos per 10–15 minučių, nereikia vandens, didelio puodo ar nuolatinio proceso stebėjimo.

Kaip tai padaryti:

  1. Pirmiausia iš kopūsto galvos išpjaukite kietą vidurinę dalį – gūžės šerdį. Tai padės šilumai tolygiau pasiskirstyti, o lapai greičiau suminkštės.
  2. Kopūstą įdėkite į paprastą plastikinį maišelį ir sandariai jį apvyniokite.
  3. Įdėkite į mikrobangų krosnelę.
  4. Po kelių minučių lapai pradės lengvai atsiskirti vienas nuo kito ir taps minkšti. Po 10–15 minučių kopūstas bus visiškai paruoštas balandėliams gaminti.

Šio metodo privalumai

  • Greitis: paruošimas užtrunka kelis kartus trumpiau nei verdant puode.
  • Mažiau indų: nereikia nei didelio puodo, nei daug vandens – užtenka tik mikrobangų krosnelės ir plastikinio maišelio.
  • Išsaugomos maistinės medžiagos: trumpas apdorojimas garuose leidžia kopūstui išlaikyti daugiau skonio ir naudingų medžiagų.
  • Lapų kokybė: jie tampa elastingi, lengvai vyniojasi ir nesutrūkinėja.

Į ką atkreipti dėmesį

Ne visos mikrobangų krosnelės vienodai tolygiai šildo, todėl gali nutikti, kad dalis lapų suminkštės greičiau, o kiti išliks šiek tiek kietesni. Tokiu atveju tiesiog palaikykite kopūstą dar kelias minutes.
Taip pat svarbu, kad maišelis nebūtų visiškai hermetiškas – jis turi sulaikyti šilumą ir drėgmę, bet leisti garams šiek tiek išeiti, kad jis nesprogtų.

Rezultatas – minkšti, elastingi ir lengvai vyniojami kopūstų lapai, kurie leis pagaminti tobulus balandėlius be papildomų rūpesčių.

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?