Neįtikėtinai skanus, paprastas ir sveikas avižinių dribsnių pyragas. Valgant šį skanėstą nereikės jaudintis dėl savo figūros. Sveiko ir skanaus pyrago receptas iš „YouTube“ kanalo – greitas ir sveikas bei skanus avižinių dribsnių desertas.
Jums reikės:
- 120 g avižinių dribsnių
- 250 ml pieno
- 2 prinokusių bananų
- 2 kiaušinių
- Žiupsnelio druskos
- 30 g kakavos
- 5 g kepimo miltelių
- Graikinių riešutų papuošimui (nebūtina)
Papuošimui:
- 100 g juodojo šokolado (be cukraus)
- 50 ml augalinio pieno
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Į dubenį suberkite avižinius dribsnius ir karštą pieną. Išmaišykite mentele ir palikite 10 minučių.
- Nuluptus bananus sutrinkite šakute. Sutrintus bananus sudėkite į švarų dubenį, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos. Suplakite plaktuvu.
- Tada į mišinį suberkite kakavą, kepimo miltelius. Vėl kruopščiai išmaišykite.
- Bananų mišinį supilkite į dubenį su avižiniais dribsniais. Gerai išmaišykite mentele.
- Kepimo formą ištepkite minkštu sviestu ir supilkite pyrago masę. Viršų apibarstykite smulkintais riešutais.
- Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę. Kepkite 35-40 min. 180°C temperatūroje.
- Dubenyje esantį sulaužytą šokoladą užpilkite karštu pienu. Maišykite šaukštu, kol susidarys vientisa masė.
- Šokolado mišinį įdėkite į konditerinį maišelį ir paskirstykite ant iškepto deserto viršaus.
- Kai šokoladas sustings, desertą galėsite patiekti.