Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Nustebsite, ką reikia įdėti į keptuvę kartu su žuvimi – kvapo neliks nė pėdsako
Gyvenimas

Nustebsite, ką reikia įdėti į keptuvę kartu su žuvimi – kvapo neliks nė pėdsako

Jonė Jurkonytė
Autorius Jonė Jurkonytė
Publikuota: 2025-09-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Nustebsite, ką įdėti į keptuvę su žuvimi – kvapo neliks nė pėdsako!
Nustebsite, ką įdėti į keptuvę su žuvimi – kvapo neliks nė pėdsako!

Kepama žuvis – tikras delikatesas, kurį daugelis šeimų mėgsta ruošti vakarienei ar savaitgalio pietums. Tačiau yra viena problema, su kuria susiduria beveik visi – stiprus ir nemalonus kvapas, kuris greitai pasklinda po visus namus. Net ir galingas gartraukis ne visada pajėgia susidoroti su šia užduotimi, ypač jei virtuvė yra sujungta su svetaine. Žuvies kvapas gali įsigerti į užuolaidas, minkštus baldus, drabužius, todėl vėliau jo atsikratyti būna labai sunku.
Laimei, yra paprasti būdai, padėsiantys mėgautis skania vakariene be ilgai išliekančio kvapo.

Bulvės triukas – natūralus kvapų „sugėrėjas“

Vienas iš efektyviausių būdų – paprasta bulvė. Kai išmarinuojate žuvį kepimui, paimkite vieną vidutinio dydžio bulvę. Nuskuskite ją ir supjaustykite į keturias didesnes riekes. Jas dėkite į keptuvę tuo pačiu metu kaip ir žuvį.
Bulvė veikia tarsi natūralus filtras – ji „sutraukia“ didžiąją dalį nemalonių kvapų, o gartraukis lengvai pašalina likusius. Po kepimo bulvę galite išmesti, nes jos valgyti nereikėtų. Šis metodas ypač naudingas mažose virtuvėse, kur kvapas plinta greičiau.

Papildomi patarimai, kaip sumažinti žuvies kvapą

@Canva
Canva@
  • Pasirinkite tinkamą indą kepimui.
    Kepkite žuvį keptuvėje su dangčiu arba kepimo rankovėje orkaitėje – taip kvapai nepateks į aplinką.
  • Pridėkite citrinos arba acto.
    Prieš kepant apšlakstykite žuvį citrinos sultimis arba į kepimo aliejų įpilkite šlakelį acto – tai ne tik pagerins skonį, bet ir neutralizuos aitrų žuvies kvapą.
  • Prieskonių galia.
    Į marinatą įdėkite česnako, petražolių, krapų, rozmarino ar čiobrelių. Šie prieskoniai ne tik pagerina skonį, bet ir slopina kvapą kepimo metu.
  • Ventiliacija ir švara.
    Prieš pradedant kepti pravėdinkite virtuvę, o po kepimo iškart išplaukite keptuvę ir įrankius, nes būtent ant jų dažniausiai lieka intensyviausias kvapas.
AutoriusJonė Jurkonytė
Esu Jonė Jurkonytė – rašau apie tai, kas stebina, intriguoja ir kelia klausimų. Mano skiltyje „Įdomu“ dalinuosi netikėtais faktais, keistomis naujienomis ir smulkmenomis, kurios priverčia pažvelgti į pasaulį iš kitos perspektyvos. Man svarbu ne tik informuoti, bet ir sužadinti skaitytojo smalsumą – juk įdomumas slypi ten, kur mažiausiai tikiesi.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?