Kepama žuvis – tikras delikatesas, kurį daugelis šeimų mėgsta ruošti vakarienei ar savaitgalio pietums. Tačiau yra viena problema, su kuria susiduria beveik visi – stiprus ir nemalonus kvapas, kuris greitai pasklinda po visus namus. Net ir galingas gartraukis ne visada pajėgia susidoroti su šia užduotimi, ypač jei virtuvė yra sujungta su svetaine. Žuvies kvapas gali įsigerti į užuolaidas, minkštus baldus, drabužius, todėl vėliau jo atsikratyti būna labai sunku.
Laimei, yra paprasti būdai, padėsiantys mėgautis skania vakariene be ilgai išliekančio kvapo.
Bulvės triukas – natūralus kvapų „sugėrėjas“
Vienas iš efektyviausių būdų – paprasta bulvė. Kai išmarinuojate žuvį kepimui, paimkite vieną vidutinio dydžio bulvę. Nuskuskite ją ir supjaustykite į keturias didesnes riekes. Jas dėkite į keptuvę tuo pačiu metu kaip ir žuvį.
Bulvė veikia tarsi natūralus filtras – ji „sutraukia“ didžiąją dalį nemalonių kvapų, o gartraukis lengvai pašalina likusius. Po kepimo bulvę galite išmesti, nes jos valgyti nereikėtų. Šis metodas ypač naudingas mažose virtuvėse, kur kvapas plinta greičiau.
Papildomi patarimai, kaip sumažinti žuvies kvapą

- Pasirinkite tinkamą indą kepimui.
Kepkite žuvį keptuvėje su dangčiu arba kepimo rankovėje orkaitėje – taip kvapai nepateks į aplinką. - Pridėkite citrinos arba acto.
Prieš kepant apšlakstykite žuvį citrinos sultimis arba į kepimo aliejų įpilkite šlakelį acto – tai ne tik pagerins skonį, bet ir neutralizuos aitrų žuvies kvapą. - Prieskonių galia.
Į marinatą įdėkite česnako, petražolių, krapų, rozmarino ar čiobrelių. Šie prieskoniai ne tik pagerina skonį, bet ir slopina kvapą kepimo metu. - Ventiliacija ir švara.
Prieš pradedant kepti pravėdinkite virtuvę, o po kepimo iškart išplaukite keptuvę ir įrankius, nes būtent ant jų dažniausiai lieka intensyviausias kvapas.