Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Netikėtas ingredientas, kuris pakels jūsų keptą sumuštinį su sūriu į naują lygį
Receptai

Netikėtas ingredientas, kuris pakels jūsų keptą sumuštinį su sūriu į naują lygį

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-07-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ingredientas, kuris pakels jūsų keptą sumuštinį su sūriu į naują lygį
Ingredientas, kuris pakels jūsų keptą sumuštinį su sūriu į naują lygį

Kai užklumpa noras pasimėgauti jaukiu maistu, dažnai renkamės paprastus, bet malonius patiekalus. Vienas tokių – klasikinis keptas sumuštinis su sūriu, kuris niekada nenuvilia. Tačiau ar žinojote, kad yra vienas netikėtas ingredientas, galintis šį paprastą patiekalą paversti tikru gurmanišku atradimu? Kalbame apie Vorčesterio padažą – klasikinį angliškos virtuvės elementą, kuris stebuklingai transformuoja įprastą keptą sumuštinį su sūriu. Šis padažas, gaminamas iš acto, ančiuvių, svogūnų, česnakų, sojos padažo, melasos ir tamarindo, suteikia patiekalui nepakartojamą umami skonį.

Nors iš pradžių tokia kombinacija gali skambėti keistai, šis derinys yra tiesiog tobulas. Vorčesterio padažą puikiai papildo kreminį sūrio skonį, suteikdamas patiekalui gilesnį aromatą ir švelnų aštrumą. Jis prideda būtent tiek rūgštumo ir saldumo, kiek reikia, kad sumuštinis taptų išskirtiniu.

Kaip pasigaminti keptą sumuštinį su sūriu

Kaip pagaminti tobulą keptą sumuštinį su sūriu ir Vorčesterio padažu

Jums reikės:

  • 2 storų duonos riekelių (geriausia tinka rauginta arba itališka duona)
  • 2 valgomųjų šaukštų sviesto
  • 3 griujero sūrio riekelių (galima naudoti ir kitą mėgstamą sūrį)
  • 4 lašų Vorčesterio padažo

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Patepkite abi duonos riekeles sviestu iš vienos pusės.
  2. Ant nesviestuotos duonos pusės dėkite pusę sūrio riekelių.
  3. Užlašinkite Vusterio padažo ant sūrio (svarbu nelašinti tiesiai ant duonos, kad ji nesuminkštėtų).
  4. Uždėkite likusį sūrį ir užbaikite antra duonos riekele, sviestuota puse į viršų.
  5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite šaukštą sviesto.
  6. Kepkite sumuštinį 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol duona taps auksinės spalvos, o sūris ištirps.

Šis receptas ypatingas tuo, kad Vorčesterio padažas įterpiamas tarp sūrio sluoksnių. Taip padažo skonis geriau susilieja su sūriu, o duona išlieka traški. Nors galima ir pamirkyti jau iškeptą sumuštinį padaže, įdėjus jį gaminimo metu, gaunamas dar harmoningesnis skonis.

Išbandykite įvairius sūrių derinius – manchego, čederis ar fontina taip pat puikiai tinka šiam receptui. Svarbiausia naudoti kokybišką duoną ir nepamiršti pagrindinio ingrediento – Vorčesterio padažo, kuris šį paprastą patiekalą pavers gurmanišku malonumu.

Šis receptas įrodo, kad kartais netikėčiausi deriniai gali tapti puikiais atradimais virtuvėje. Išbandykite ir įsitikinsite patys!

Šaltinis: https://www.realsimple.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?