Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Nereikia gruzdintuvės: kepsniai bus gražiai apskrudę ir pasakiškai skanūs!
Mėsos patiekalai

Nereikia gruzdintuvės: kepsniai bus gražiai apskrudę ir pasakiškai skanūs!

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-06-09
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
Tobuli kepsniai kiekvieną kartą: praktiški patarimai traškumui ir sultingumui
Tobuli kepsniai kiekvieną kartą: praktiški patarimai traškumui ir sultingumui

Jei norite, kad kepsniai visada būtų tobulai iškepę, traškūs ir sultingi, naudinga žinoti tam tikras gudrybes. Kepsniai daugumai mūsų asocijuojasi su sekmadienio ar šventiniais pietumis. Turbūt nėra žmogaus, kuris karts nuo karto nepasilepintų šiuo gardžiu patiekalu.

Jie gali būti gaminami iš įvairių rūšių mėsos, dažniausiai – iš kiaulienos, vištienos, veršienos ar jautienos. Kepsniai yra populiarus patiekalas daugelyje pasaulio šalių. Nors gali atrodyti, kad puikiai žinote, kaip paruošti šį patiekalą, tačiau mes norime su jumis pasidalinti keliais praktiniais patarimais, kad rezultatas būtų dar geresnis. Yra daug skirtingų kepsnių rūšių, priklausomai nuo mėsos rūšies, paruošimo būdo ir garnyro.

Štai – keletas populiariausių  kepsnių rūšių:

  • Vienos šnicelis: veršienos šnicelis, keptas aliejuje.
  • Cordon bleu: kiaulienos kepsnys, įdarytas kumpiu ir sūriu, keptas aliejuje.
  • Milano šnicelis: veršienos šnicelis, pabarstytas tarkuotu sūriu.
  • Vištienos šnicelis: vištienos krūtinėlė, kepta aliejuje.
  • Daržovių šnicelis: daržovių (pvz., baklažanų, cukinijų) griežinėliai, apkepti aliejuje.

Kepsniai dažniausiai patiekiami su bulvių (virtų, keptų, keptų), ryžių ar makaronų garnyru. Taip pat juos galima patiekti su daržovių salotomis.

Sena gera gudrybė

Šia gudrybe su mumis pasidalino skaitytoja: „Sveiki, noriu pasidalinti sena gudrybe, kurią rekomenduoju visoms šeimininkėms. Jei kepsniai ne kas kartą būna tokie pat traškūs ir sultingi, tikrai verta išbandyti šią gudrybę. Jums net nereikės gruzdintuvės ar kitų priemonių. Iškepti tobulus kepsnius galite tiesiog keptuvėje. Procedūra labai paprasta.

Susmulkintą ir pasūdytą mėsą (aš dažniausiai naudoju kiaulienos nugarinę) pamirkykite piene (tą geriausia daryti kelias valandas ar net visą naktį). Tai padės išlaikyti mėsos sultingumą.

  1. Išplakite kiaušinius, įpilkite šiek tiek alaus ir įberkite pusiau rupių miltų.
  2. Piene išmirkytą mėsą pamerkite į miltus, tada – į kiaušinį su alumi, vėl į miltus, į kiaušinį ir tada – į džiūvėsėlius.
  3. Taip kepu mėsą jau 40 metų, ir kepsniai visada būna puikūs.

Taip pat turiu pridurti, kad kepsnius kepu išskirtinai tik taukuose“.

Rekomenduojame pasinaudoti ir kitais patarimais, kurie užtikrins tobulą rezultatą.

Mėsos paruošimas

  1. Išdžiovinkite mėsą popieriniu rankšluosčiu.
  2. Mėsą susmulkinkite, kad ji būtų plona ir lygi. Tai palengvins kepimo procesą.
  3. Pabarstykite mėsą miltais, kurie sugers drėgmę, todėl plutelė geriau laikysis.

Plutelės paruošimas

  1. Dubenyje išplakite kiaušinius ir įberkite žiupsnelį druskos. Druska padės kiaušiniams sustingti, todėl plutelė geriau laikysis.
  2. Suberkite džiūvėsėlius į dubenį. Iš pradžių mėsą apvoliokite miltuose, tada – kiaušinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose.
  3. Švelniai nukratykite džiūvėsėlių perteklių.

Svarbu:

  • Naudokite šviežius kiaušinius. Senus kiaušinius bus sunkiau išplakti.
  • Prieš naudodami persijokite džiūvėsėlius. Tai padės išvengti gumulėlių susidarymo.
  • Kai paruoštame mišinyje išvoliosite mėsą, kurį laiką palikite ruošinius pastovėti, kad stabilizuotųsi trigubas sluoksnis.
  • Kepkite pakankamai karštame aliejuje arba taukuose (apie 180 °C temperatūroje). Jei aliejus per šaltas, apvalkalas gali pernelyg  įmirkti ir prilipti prie mėsos.
  • Kepimo metu kepsnio per dažnai neapverskite. Geriausia apversti vos vieną kartą, kai mėsa tampa auksinės rudos spalvos.

Dar daugiau gudrybių, kad mėsa būtų skanesnė

Štai – dar daugiau patarimų, kaip patobulinti ruošiamą patiekalą:

Žolelės ir prieskoniai: į džiūvėsėlius suberkite džiovintas žoleles (pvz., raudonėlius, bazilikus, čiobrelius), prieskonius (pvz., papriką, čili pipirus) arba tarkuotą sūrį (pvz., parmezaną). Tai suteiks papildomo skonio ir aromato.

Panko džiūvėsėliai: vietoj įprastų džiūvėsėlių naudokite panko džiūvėsėlius. Panko yra japoniški džiūvėsėliai, gaminami iš rupių baltų miltų ir yra lengvesni bei oresni nei klasikiniai džiūvėsėliai. Tai suteikia kepsnių plutelei dar daugiau traškumo.

Riešutai: į džiūvėsėlius taip pat galite įberti smulkintų riešutų (pvz., migdolų, graikinių riešutų). Riešutai suteikia traškumo ir užtikrina dar geresnį skonį bei aromatą.

  • Grietinėlė: į plaktą kiaušinį įpilkite šaukštą grietinėlės. Tai suteiks tešlai minkštumo ir elastingumo.
  • Alus: vietoj klasikinio kiaušinio kepsnius galite apvolioti alaus tešloje. Alus suteiks auksinę spalvą ir švelnų kartoką skonį.
  • Jogurtas: kiaušinį taip pat galite pakeisti natūraliu jogurtu. Jogurtas suteiks lengvumo ir kartu sveiko baltyminio komponento.
  • Prieskoniai: į miltus taip pat galite įberti prieskonių (pvz., paprikos, čili, česnako miltelių). Tai suteiks aštraus skonio.
  • Prieskoninės žolelės: į miltus galite dėti ir džiovintų žolelių (pvz., raudonėlio, baziliko, čiobrelių).

Patobulinti kepsniai: tereikia grietinės

Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių
  • Druskos
  • 2 valg. š. kvietinių miltų
  • Aliejus kepimui

Tešlai:

  • 2 didelių kiaušinių
  • 3 česnako skiltelių
  • 4 valg. š. grietinės
  • 3 valg. š. kvietinių miltų

Kaip gaminti?

  1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. Išdžiovinkite popierine servetėle ir apvoliokite miltuose.
  3. Visus tešlai skirtus ingredientus sumaišykite taip, kad gautume lygų paviršių be gumuliukų.
  4. Visus vištienos gabalėlius apvoliokite tešloje  ir kepkite įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos.
  5. Pašalinkite aliejaus perteklių popierine servetėle.
  6. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Geriausias varškės desertas stiklinėje: paruošite vos per 5 minutes!
Desertai

Geriausias varškės desertas stiklinėje – 5 minutės, ir jis paruoštas!

2025-06-11
Nekeptas tortas su braškėmis
Pagrindinės naujienos

Skaniausias desertas, kurį kada nors valgėte: nekeptas tortas su braškėmis

2025-06-02
Vištienos kepenėlės
Pagrindinės naujienos

Štai kodėl profesionalūs virėjai visada puikiai paruošia kepenėles: triukas, kurio niekada anksčiau nežinojau!

2025-05-29
Grietinės receptas
Pagrindinės naujienos

Parduotuvėje grietinės nebeperku: pati pasidarau per valandą iš 1 litro pieno

2025-05-29

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?