Daugelį metų gėriau kavą be jokių priedų. Maniau, kad cinamonas, gvazdikėliai ir ciberžolė gėrime yra tik nauja mados tendencija. Žiūrėdavau į daugybę prieskonių indelių kavinėse su nuostaba! Tačiau neseniai draugė mane nustebino. Ji pasakė man, kad geria kavą su lauro lapu! Na, kur jūs esate tai matę?
Žinoma, savo virtuvėje turiu lauro lapų, bet niekada nebūčiau pagalvojusi jų dėti į šį energizuojantį gėrimą. Gaminu su lauro lapais sriubas, koldūnus, troškinu daržoves, bet dėti į kavą?! Tokia buvo pirmoji mano reakcija, bet paskui draugė pateikė svarių argumentų ir pasiūlė paragauti. Dabar lauro lapus į kavą dedu ir aš.
Labai paprastas argumentas, kodėl verta gerti kavą su lauro lapais
Lauro lapas yra daugiau nei tik prieskonis, suteikiantis maistui išskirtinį skonį. Jis turi stebuklingų priešuždegiminių savybių! Jis naudojamas deginimui, kad gaivintų ir dezinfekuotų orą žmonių namuose. Lauro lapus taip pat galima naudoti kenkėjams atbaidyti, padėjus jų namų kampuose.
Kaip pasigaminti kavos su lauro lapeliu?
Paruoškite tokio stiprumo kavą, kokią labiausiai mėgstate. Jei kavą ruošiate slėginiame inde, lauro lapą galite įdėti tiesiai į jį. O jei turite geizerį arba kavos virimo aparatą, įmerkite lauro lapą į kavą, kai tik ji bus paruošta. Laikykite prieskoninį lapelį kavoje tol, kol pajusite lauro lapo aromatą. Tada lauro lapą reikėtų išimti. Po to įdėkite cukraus, pieno, grietinėlės, kitų prieskonių ir prieskoninių žolelių pagal pageidavimą.

Pabandykite į kavą įdėti lauro lapų. Jūsų gėrimas bus ne tik nepaprastai aromatingas, bet ir sveikesnis. Tiesą sakant, šis prieskonis kavoje man buvo tikras atradimas! Kai kuriose šalyse daugelis žmonių mėgsta gerti kavą taip. Tačiau atminkite: gėrimas greitai pakelia kraujospūdį, todėl virkite nedidelį kavos puodelį.