Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Kodėl patyrę virėjai neišmeta morkų lapų: 3 neįprasti jų panaudojimo būdai
Gyvenimas

Kodėl patyrę virėjai neišmeta morkų lapų: 3 neįprasti jų panaudojimo būdai

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-08-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip panaudoti morkų lapus virtuvėje: arbata, kotletai ir sriubos
Kaip panaudoti morkų lapus virtuvėje: arbata, kotletai ir sriubos

Daugelyje žemės sklypų sodininkai stengiasi auginti morkas, nes ši daržovė dažnai naudojama virtuvėje. Tačiau daugelis žmonių nepelnytai pamiršta morkų lapus, manydami, kad jie netinkami virtuvei. Jei morkoms apdoroti nenaudojate kenksmingų medžiagų, galite drąsiai skinti šią žaliąją daržovės dalį ir tinkamai ją panaudoti namų kulinarijoje.

KUR GALI PRAVERSTI MORKŲ VIRŠŪNĖLĖS?

Arbata

Vasara – vitaminų metas, todėl turėtumėte atkreipti dėmesį į visus sveikus produktus. Morkos yra labai sveikas augalas, teigiamai veikiantis organizmą. Todėl iš jų lapų galima pasigaminti skanią arbatą.

Morkos lapus reikia gerai nuplauti, susmulkinti ir užvirinti puode. Po 10 minučių gautą užpilą galite supilti į arbatai skirtą puoduką ir vartoti kaip puikų gėrimą, kuris bus toks pat skanus, kaip ir parduotuvėje pirkta arbata.

Kotletai

Vasarą daugelis žmonių mėgsta į maltą mėsą įmaišyti žolelių, kad kotletai būtų šviežesni ir skanesni. Vietoj krapų ir petražolių galima įdėti morkų viršūnių.

Jas nuplaukite, susmulkinkite peiliu ir minutę pamirkykite verdančiame vandenyje. Tada pašalinkite drėgmės perteklių ir įdėkite į maltą mėsą.

Taip pat morkų lapai suteikia kotletams sultingumo.

Sriubos

Mažai kas žino, kad daugelyje kulinarinių patiekalų morkų viršūnėlės nuo seno yra svarbi patiekalų dalis. Iš jų galima pasigaminti labai sveiką sriubą. Morkų viršūnės nuplaunamos, susmulkinamos ir išverdamos. Tada reikia jų įdėti į bet kokią sriubą likus porai minučių iki visiško jos išvirimo.

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?