Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Kodėl airiška bulvių košė yra geresnė už tradicinę: išbandykite!
Bulvių patiekalai

Kodėl airiška bulvių košė yra geresnė už tradicinę: išbandykite!

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-09-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Airiška bulvių košė: neįprastas receptas, kuris nustebins savo skoniu
Airiška bulvių košė: neįprastas receptas, kuris nustebins savo skoniu

Bulvių košė – vienas tų patiekalų, kuris man asocijuojasi su vaikyste. Vos užuodžiu subtilų  bulvių košės aromatą, iškart mintimis nukeliauju į tuos laikus, kai vakarienę man ruošė močiutė. Šiandien noriu su jumis pasidalinti neįprastu receptu. Tai – airiška bulvių košė, kurios receptu su manimi pasidalino draugė Alisa.

Airiška bulvių košė: kaip atradau šį receptą?

Vieną šaltą rudens vakarą su drauge Alisa nusprendėme kartu gaminti vakarienę. Buvome šiek tiek pavargusios po sunkaus savaitės darbo ir nusprendėme pasilepinti kažkuo skaniu ir jaukiu. Po diskusijų apie tai, ką gaminti, Alisa pasiūlė išbandyti airišką bulvių košę.

„Tai – kitokia bulvių košė, bet jos skonis tikrai geras ir įdomus“, – šypsojosi ji. Man buvo smalsu išbandyti ką nors naujo, todėl nuėjome į vietinį prekybos centrą nusipirkti vakarienei reikalingų ingredientų.

Jums reikės:

  • 1,2 kg bulvių
  • Ryšelio svogūnų laiškų
  • 350 ml pieno
  • 55-100 g sviesto
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Iš pradžių nuskutame ir supjaustome bulves, verdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

Kol bulvės verda, paruošime pieną su žolelėmis. Pieną su smulkintais svogūnų laiškais užvirinkite ant silpnos ugnies.

Kai bulvės suminkštės, nupilkite vandenį ir jas sutrinkite. Geriausia naudoti trintuvą, bet jokiu būdu nenaudokite maišytuvo. Supilkite pieną su svogūnais ir išmaišykite.

Įdėkite sviesto, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kai bulvių košė bus paruošta, sudėkite ją į lėkštes. Bulvių košės centre galite padaryti nedidelę įdubą ir įdėti šiek tiek sviesto. Na štai: airiška bulvių košė jau paruošta.

Airiška bulvių košė puikiai dera ne tik kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, bet ir gali tapti pagrindiniu patiekalu vėsią rudens ar žiemos dieną. Jei norite, kad ji būtų dar aromatingesnė, į pieną kartu su svogūnų laiškais galite įdėti česnako skiltelę ar žiupsnelį muskato riešuto. Be to, šį patiekalą galima gardinti smulkintomis šviežiomis petražolėmis ar laiškiniu česnaku prieš pat patiekiant – taip košė įgaus gaivesnį skonį ir gražesnę išvaizdą.

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?