Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Keturių sluoksnių vaisinis desertas, kurio nereikės kepti!
Desertai

Keturių sluoksnių vaisinis desertas, kurio nereikės kepti!

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Keturių sluoksnių vaisinis desertas, kurio nereikės kepti – vasaros skonis jūsų lėkštėje
Keturių sluoksnių vaisinis desertas, kurio nereikės kepti – vasaros skonis jūsų lėkštėje

Tai – lengvas vaisių pyragas, kuris puikiai tiks šiltomis dienomis. Paruošti šį pyragą bus tikrai labai paprasta: tereikės vadovautis žemiau pateiktomis instrukcijomis.

 Jums reikės:

  • 1 apelsino
  • 200 g braškių
  • 2 bananų
  • 40 g pieno skonio želė
  • 100 g cukraus
  • 400 ml vandens

Kremui:

  • 40 g vanilės skonio pudingo miltelių
  • 100 g cukraus
  • 500 ml pieno
  • 200 g sviesto
  • 200 ml plakamos grietinėlės
  • 70 g cukraus pudros
  • 300 g pailgų sausainių
  • 200 ml pieno

Dar vienam sluoksniui:

  • 200 g šaldytų braškių
  • 1 banano
  • 200 ml plakamos grietinėlės
  • 10 g šokolado drožlių

Kaip gaminti?

  1. Nuimkite nuplautų braškių kotelius ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Braškes sudėkite ant kepimo formos dugno.
  2. Bananus nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Sudėkite į kepimo formą.
  3. Nulupkite apelsiną. Supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į kepimo formą.
  4. Į puodą suberkite želė miltelius ir cukrų. Supilkite vandenį ir išmaišykite. Virkite, kol mišinys šiek tiek suputos.
  5. Supilkite mišinį į kepimo formą su vaisiais ir valandą palaikykite šaldytuve.
  6. Susmulkintą minkštą sviestą sudėkite į gilų dubenį ir suplakite mikseriu.
  7. Į puodą suberkite pudingo miltelius ir cukrų. Supilkite pieną ir virdami plakite šluotele, kol pudingas sutirštės.
  8. Pudingą supilkite į dubenį, uždenkite folija ir palikite atvėsti 30 minučių.
  9. Atvėsusį pudingą supilkite į dubenį su sviestu ir išplakite mikseriu.
  10. Pudingą supilkite ant kepimo formoje esančios želė masės, išlyginkite ir 20 minučių palaikykite šaldytuve.
  11. Į dubenį su grietinėle suberkite cukraus pudrą ir išplakite.
  12. Pudingą užtepkite kremu ir išlyginkite. Ant viršaus sudėkite piene išmirkytus sausainius.
  13. Desertą valandą palaikykite šaldytuve.
  14. Paruoškite grietinėlę.
  15. Į maišytuvo indelį suberkite braškes. Įdėkite supjaustytą bananą, supilkite grietinėlę ir išplakite.
  16. Paruoštą pyragą patiekite su grietinėle, kurią papuoškite braškėmis ir šokolado drožlėmis.
AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?