Tai – lengvas vaisių pyragas, kuris puikiai tiks šiltomis dienomis. Paruošti šį pyragą bus tikrai labai paprasta: tereikės vadovautis žemiau pateiktomis instrukcijomis.
Jums reikės:
- 1 apelsino
- 200 g braškių
- 2 bananų
- 40 g pieno skonio želė
- 100 g cukraus
- 400 ml vandens
Kremui:
- 40 g vanilės skonio pudingo miltelių
- 100 g cukraus
- 500 ml pieno
- 200 g sviesto
- 200 ml plakamos grietinėlės
- 70 g cukraus pudros
- 300 g pailgų sausainių
- 200 ml pieno
Dar vienam sluoksniui:
- 200 g šaldytų braškių
- 1 banano
- 200 ml plakamos grietinėlės
- 10 g šokolado drožlių
Kaip gaminti?
- Nuimkite nuplautų braškių kotelius ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Braškes sudėkite ant kepimo formos dugno.
- Bananus nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Sudėkite į kepimo formą.
- Nulupkite apelsiną. Supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į kepimo formą.
- Į puodą suberkite želė miltelius ir cukrų. Supilkite vandenį ir išmaišykite. Virkite, kol mišinys šiek tiek suputos.
- Supilkite mišinį į kepimo formą su vaisiais ir valandą palaikykite šaldytuve.
- Susmulkintą minkštą sviestą sudėkite į gilų dubenį ir suplakite mikseriu.
- Į puodą suberkite pudingo miltelius ir cukrų. Supilkite pieną ir virdami plakite šluotele, kol pudingas sutirštės.
- Pudingą supilkite į dubenį, uždenkite folija ir palikite atvėsti 30 minučių.
- Atvėsusį pudingą supilkite į dubenį su sviestu ir išplakite mikseriu.
- Pudingą supilkite ant kepimo formoje esančios želė masės, išlyginkite ir 20 minučių palaikykite šaldytuve.
- Į dubenį su grietinėle suberkite cukraus pudrą ir išplakite.
- Pudingą užtepkite kremu ir išlyginkite. Ant viršaus sudėkite piene išmirkytus sausainius.
- Desertą valandą palaikykite šaldytuve.
- Paruoškite grietinėlę.
- Į maišytuvo indelį suberkite braškes. Įdėkite supjaustytą bananą, supilkite grietinėlę ir išplakite.
- Paruoštą pyragą patiekite su grietinėle, kurią papuoškite braškėmis ir šokolado drožlėmis.