Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Kaip padaryti bulvinius blynus idealiai auksiniais: patyrusių kulinarų paslaptys
Bulvių patiekalai

Kaip padaryti bulvinius blynus idealiai auksiniais: patyrusių kulinarų paslaptys

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-07-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip gaminti bulvinius blynus
Kaip gaminti bulvinius blynus

Bulviniai blynai – vienas paprasčiausių ir mėgstamiausių patiekalų, kurį mėgsta daugelis. Ruošiant šį patiekalą, daugeliui kyla problemų: bulvės patamsėja, patiekalas atrodo nepatraukliai arba blynai tampa kieti. Kaip pagaminti bulvinius blynus?

Kodėl bulvės tamsėja?

Bulvės ore pradeda greitai tamsėti dėl natūralios krakmolo reakcijos su deguonimi. Kai bulvės apdorojamos mechaniškai, prasideda oksidacijos procesas, o tai greitai lemia spalvos pasikeitimą.

Kaip padaryti bulvinius blynus auksiniais?

  • Naudokite tinkamas bulvių veisles – labiausiai atsparios tamsėjimui yra veislės, kuriose yra daug krakmolo.
  • Įdėkite svogūnų – tarkuodami bulves, būtinai įdėkite visą vidutinio dydžio svogūną. Svogūnas išskirs sultis, kurios sulėtins oksidaciją ir pagerins jūsų bulvinių blynų skonį.
  • Nepalikte bulvių per ilgai – paruoškite bulvinius blynus iškart, kai paruošite mišinį. Stenkitės nemaišyti daug produktų, kad galėtumėte greitai juos iškepti. Jei įmanoma, iškart naudokite dvi keptuves.

Pagaminkite tobulus bulvinius blynus – receptas

Norėdami, kad bulviniai blynai būtų dar traškesni, galite į tešlą įberti šiek tiek kukurūzų krakmolo arba manų kruopų. Taip pat galite bulves tarkuoti stambia tarka, o ne smulkia, kad blynai būtų tekstūriškesni.

Jei norite pikantiškesnio skonio, galite į tešlą įdėti smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų, krapų ar petražolių. Bulvinius blynus galite patiekti su grietine, spirgučiais, grybų padažu arba silke.

Taip pat galite kepti bulvinius blynus orkaitėje, kad jie būtų mažiau riebūs.

Kaip gaminti tobulus bulvinius blynus

Ko jums reikės:

  • Bulvės – 1 kg
  • Miltai – 2 valg. šaukštai
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Druska, malti juodieji pipirai – pagal jūsų skonį
  • Mėgstami prieskoniai ir žolelės – pagal jūsų skonį
  • Aliejus kepimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:

  1. Bulves reikia sutarkuoti smulkia tarka ir perkelti į sietelį, kad nutekėtų skysčio perteklius.
  2. Sutarkuokite svogūną ir sumaišykite su bulvėmis, įdėkite kiaušinį, miltus ir druską.
  3. Gerai išmaišykite visą masę iki vientisos konsistencijos.
  4. Įkaitinkite keptuvę, o po to – aliejų.
  5. Ant gerai įkaitintos keptuvės šaukštu dėkite bulvinius blynus ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?