Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Jis tiesiog nuostabus: iš močiutės gavau puraus ir minkšto pyrago receptą!
Pagrindinės naujienos

Jis tiesiog nuostabus: iš močiutės gavau puraus ir minkšto pyrago receptą!

Inga Vekterienė
Autorius Inga Vekterienė
Publikuota: 2025-05-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
tobulas pyragas
tobulas pyragas

Kartais pakanka vieno kąsnio, kad suprastum – tai tobulas pyragas. Būtent tokį receptą man perdavė močiutė: minkštas, purus, švelnaus skonio ir idealiai tinka tiek prie kavos, tiek prie šventinio stalo. Jo tekstūra tiesiog tirpsta burnoje, o gamyba – maloniai paprasta. Jei ieškote pyrago, kuris pavyktų iš pirmo karto ir visiems paliktų įspūdį, šis receptas būtent jums. Fantastiškai gardaus pyrago receptas! Šis pyragas fantastiškas – jis minkštas, skanus ir nuostabiai drėgnas. Jį pagaminti galite vos per 5 minutes.

Mano močiutė man davė svarbią pamoką, kaip išimti pyragą iš formos visą, jo nesugadinant. Niekada neišverskite jo visiškai karšto ar šalto. Išimkite jį iš orkaitės, palaukite dešimt minučių ir tada labai lengvai išimkite iš formos.

Norint pyragą pasigaminti, jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 200 g paprastų miltų
  • 200 g cukraus pudros
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 100 ml aliejaus
  • 100 ml vandens
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • razinų
  • romo

Pasirinktinai:

  • kakavos
  • riešutų
  • kokoso drožlių
  • cukruotų vaisių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius atskirkite į baltymus ir trynius.
  2. Kiaušinių trynius išplakite su cukraus pudra iki putų.
  3. Laipsniškai supilkite aliejų ir vandenį.
  4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  5. Pamažu įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
  6. Galite pagaminti vienos spalvos pyragą.
  7. Tiesiog įmaišykite rome išmirkytas razinas į mišinį.
  8. Arba galite padalinti tešlą per pusę.
  9. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą supilkite 3/4 tešlos.
  10. Kepimo formą visada patepkite sviestu, nes tai suteiks tešlai geresnį skonį, o kepant ji maloniai kvepės.
  11. Jei norite klasikiniam pyragui suteikti naują dimensiją, galite pasinaudoti dar viena įdomia gudrybe. Pabarstykite formą maltais riešutais, kokosų drožlėmis arba smulkintais sausainiais, kurie suteiks jam naują įdomų skonį ir kitokią paviršiaus tekstūrą.
  12. Į likusią tešlą įmaišykite kakavos miltelių ir supilkite į formą.
  13. Orkaitėje kepkite 180 C laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos.

Išimkite ir atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra arba šokoladu.

AutoriusInga Vekterienė
Esu Inga Vekterienė – dalinuosi receptais, kurie įkvepia gaminti su meile ir be streso. Man virtuvė – tai vieta, kur gimsta skoniai, istorijos ir jaukumas. Mano tikslas – paprasti, bet ypatingi patiekalai, kurie tinka tiek kasdienai, tiek šventėms. Kviečiu gaminti kartu ir atrasti skonio džiaugsmą.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?