Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Į šaltieną nededu nei kiaulės ausų, nei svogūno: du paprasti ingredientai, su kuriais šaltiena pavyksta geriau
Gyvenimas

Į šaltieną nededu nei kiaulės ausų, nei svogūno: du paprasti ingredientai, su kuriais šaltiena pavyksta geriau

Jonė Jurkonytė
Autorius Jonė Jurkonytė
Publikuota: 2025-11-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šaltiena be ausų ir svogūno: du paprasti ingredientai, kurie pagerina skonį ir tirštumą
Šaltiena be ausų ir svogūno: du paprasti ingredientai, kurie pagerina skonį ir tirštumą

Norint paruošti idealią šaltieną, kuri sustingsta be želatinos ir be kiaulės ausų, tereikia žinoti kelis paprastus kulinarinius triukus. Tada patiekalas tampa toks skanus, kad gali drąsiai konkuruoti su restoranų šedevrais.

Artėja šventinis laikotarpis, o tai reiškia, kad daugelis jau pradeda planuoti Kūčių ir Kalėdų stalą. Ne vienuose namuose šventė neprasideda, kol ant stalo nepasirodo tikras mėsos patiekalų karalius – šaltiena.

Kiekviena šeimininkė turi savo būdą: vieni tiesiog išverda mėsą, nukaista sultinį ir sutvirtina jį želatina, kiti gamina tradiciškai – ilgai verda, kol šaltiena sustingsta savaime.

Ar būtina dėti ausis ir kanopas? Tikrai ne

Įprastai, kad išsiskirtų daug kolageno, į puodą keliauja kanopos, kiaulės ausys ir kaulai. Tačiau pasirodo, kad pusės šių dalykų visai nebūtina.

Geriausia šaltienai – kiaulės karka

Patyrusios šeimininkės vietoje kiaulės ausų pataria naudoti kiaulės karką. Joje daug kremzlių, kaulų ir odos, todėl verdant išsiskiria pakankamai kolageno. Dėl to šaltiena sustingsta natūraliai ir tampa tvirta. O svarbiausia – kai karka išverda, ją galima lengvai išrinkti, o mėsos kiekis tikrai įspūdingas. Tai reiškia, kad visa mėsa keliauja į šaltieną, o ne į šiukšlių kibirą.

Dar vienas ekonomiškas ir labai efektyvus ingredientas – vištų kojos. Taip, verdant jos atrodo ne pačios maloniausios, tačiau būtent jose gausu kolageno, o po virimo jos tiesiog išmetamos. Sultinys, kuris lieka, būna tirštas, sodrus ir labai aromatingas.

Mažas triukas, kad sultinys būtų skaidrus

Mažas triukas, kad sultinys būtų skaidrus
Mažas triukas, kad sultinys būtų skaidrus

Dažna klaida – į puodą dedamas svogūnas. Jis suteikia skonio, tačiau daro sultinį drumstą.

Ką daryti vietoje to?

  • Jei norisi auksinio atspalvio, įdėkite visą morką.
  • Arba prieš valandą iki virimo pabaigos įmeskite svogūną su visais lukštais. Pasibaigus virimui, jį išimkite. Lukštai suteiks spalvą, bet nesudrums sultinio.
AutoriusJonė Jurkonytė
Esu Jonė Jurkonytė – rašau apie tai, kas stebina, intriguoja ir kelia klausimų. Mano skiltyje „Įdomu“ dalinuosi netikėtais faktais, keistomis naujienomis ir smulkmenomis, kurios priverčia pažvelgti į pasaulį iš kitos perspektyvos. Man svarbu ne tik informuoti, bet ir sužadinti skaitytojo smalsumą – juk įdomumas slypi ten, kur mažiausiai tikiesi.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?