Princesė Diana garsėjo išskirtiniu skoniu ne tik madoje, bet ir maiste. Neseniai paviešinta, kokiu būdu ji mėgdavo ruošti bulves – paprastu, tačiau labai elegantišku. Kaip rašo „The Take Out“, buvęs karališkosios šeimos virėjas Darrenas McGrady atskleidė šį mėgstamą princesės receptą.
Bulvės su baltymu ir paprika – mėgstamas Dianos garnyras
Anot McGrady, princesė Diana dievino bulves, keptas orkaitėje, prieš tai jas apvoliojus kiaušinio baltymu ir paprikos milteliais. Tokiu būdu bulvių odelė tampa ypač traški ir kvapni. Paprastai šį garnyrą ji patiekdavo su lengvai kepta vištienos krūtinėle – mėgavosi juo kartu su savo sūnumis Viljamu ir Harriu.
Kaip paruošti traškias Dianos mėgtas bulves?
Šiam patiekalui tinka bet kuris bulvių tipas, svarbiausia – jų nelupti ir supjaustyti gabalėliais. Kad bulvės įgautų reikiamą traškumą, prieš kepant jas reikia:
- Aptepti išplaktu kiaušinio baltymu;
- Pagardinti druska, pipirais ir pasirinktais prieskoniais (pvz., rozmarinu, čiobreliais ar paprika);
- Kepti orkaitėje 220–230 °C temperatūroje 20–40 min., priklausomai nuo bulvių dydžio.
Universalus garnyras
Nors princesė Diana šį patiekalą dažniausiai valgydavo su vištiena, traškias bulves galima patiekti ir su įvairiais padažais – nuo lengvo grietinės iki pikantiško česnakų ar garstyčių pagrindo. Tai universalus receptas, tinkantis tiek kasdieniam pietų stalui, tiek elegantiškai vakarienei.