Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » Ar dedate bulves į šaltą vandenį? Jūs darote didžiulę klaidą
Gyvenimas

Ar dedate bulves į šaltą vandenį? Jūs darote didžiulę klaidą

Jonė Jurkonytė
Autorius Jonė Jurkonytė
Publikuota: 2025-06-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip teisingai virti bulves? Canva nuotrauka
Kaip teisingai virti bulves? Canva nuotrauka

Dauguma žmonių, pradėdami virti bulves, jas deda tiesiai į šaltą vandenį. Tai atrodo logiška – palaukti, kol jos pamažu sušils iki virimo temperatūros.

Šis įprotis gali turėti įtakos ne tik patiekalo skoniui, bet ir jūsų sveikatai. Kai bulvės lėtai šyla šaltame vandenyje, jos praranda daugiau maistinių medžiagų. Be to, lėtas kaitinimas gali skatinti kenksmingų junginių, pavyzdžiui, krakmolų, išsiskyrimą, kurie ilgainiui gali turėti neigiamą poveikį cukraus kiekiui kraujyje. Ar norite, kad jūsų valgiai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki? Sužinokite, kodėl svarbu keisti šį įprotį ir bulves virti teisingai!

Kaip teisingai virti bulves?

Daugelis iš mūsų bulves užpila šaltu vandeniu, o tada puodą deda ant ugnies ir verda, kol bulvės suminkštės, paprastai apie 25–30 minučių. Atrodytų, taip ir reikia daryti. Bet virti bulves šaltame vandenyje yra tiesiog žalinga. Virimo metu nusėda vitaminai ir mineralai, tokie kaip fosforas, kalis, geležis, magnis, vitaminai A, B1, B5, B6 ir PP. Laimei, yra būdas, kaip to išvengti. Tereikia bulves dėti į verdantį, prieš tai pasūdytą vandenį. Įdėjus į verdantį vandenį, jos išsaugos vertingas maistines medžiagas. Priešingai nei atrodo, jas reikia virti ne ant stiprios, o ant vidutinės ugnies. Tai užtikrins, kad visos bulvės suminkštėtų vienu metu.

Ar verta bulves skusti likus kelioms valandoms iki virimo?

Norėdami sutaupyti laiko, daugelis iš mūsų lupame bulves likus kelioms valandoms iki planuojamos vakarienės ir metame į puodą su vandeniu. Nors tai skamba labai protingai, tačiau tai yra klaida, nes ilgai šaltame vandenyje laikomos bulvės praranda visus vitaminus ir mineralus. Todėl jas reikėtų nulupti prieš pat virimą. Nepamirškite, kad išvirusių bulvių vandens nereikia išpilti, tai puikios trąšos daugeliui vazoninių augalų dėl didelės kalio, fosforo, magnio ir geležies koncentracijos. Šias trąšas galima naudoti kartą per savaitę, o ne sezono metu – du kartus per mėnesį.

AutoriusJonė Jurkonytė
Esu Jonė Jurkonytė – rašau apie tai, kas stebina, intriguoja ir kelia klausimų. Mano skiltyje „Įdomu“ dalinuosi netikėtais faktais, keistomis naujienomis ir smulkmenomis, kurios priverčia pažvelgti į pasaulį iš kitos perspektyvos. Man svarbu ne tik informuoti, bet ir sužadinti skaitytojo smalsumą – juk įdomumas slypi ten, kur mažiausiai tikiesi.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?