Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas

Itneta

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – itneta.lt

Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Home » 10 klaidų, kurias darome gamindami maistą, to net nežinodami
Gyvenimas

10 klaidų, kurias darome gamindami maistą, to net nežinodami

Jonė Jurkonytė
Autorius Jonė Jurkonytė
Publikuota: 2025-10-16
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
10 dažniausių klaidų virtuvėje: ką darome ne taip gamindami maistą kiekvieną dieną
10 dažniausių klaidų virtuvėje: ką darome ne taip gamindami maistą kiekvieną dieną

Kaip manote, ar teisingai gaminate maistą? Pateikiame 10 klaidų, kurias nesąmoningai darome kiekvieną dieną gamindami maistą.

Kepame tiesiai iš šaldiklio išimtą šaldytą mėsą

Žmonės dažnai kepa mėsą, ką tik ištrauktą iš šaldiklio. Tačiau taip ją ruošiant ji dažnai lieka žalia iš vidaus. Todėl rekomenduojama mėsą, kurią ketinate kepti, išimti iš šaldiklio ir palikti šaldytuve vieną dieną prieš visiškai atšildant.

Visiems maisto produktams naudojame tą patį peilį

Yra paplitusi nuomonė, kad, jei viskam naudosite vieną peilį, sutaupysite laiko. Geriausia naudoti didelį peilį mėsai pjaustyti, mažą peilį daržovėms, vaisiams ir vištienos galūnėms apdoroti ir atskirą peilį duonai pjaustyti.

Maišome šviežiai išvirtus ryžius

Šviežiai virtų ryžių geriau nemaišyti. Sumaišius ryžius, išsiskiria juose esantis krakmolas ir ryžiai dažnai sutrinami. Todėl verdant ryžius svarbu nemaišyti, o išlaikyti tinkamą kiekį vandens. Taip pat reikėtų pažymėti, kad ryžiai verdami 15-25 minutes, o rudieji ryžiai – 45 minutes, priklausomai nuo ryžių rūšies.

Pjaustome maistą, vos jis iškepa

Daugelis daro klaidą, kai mėsą pjausto, vos tik ją iškepę. Svarbu nepulti pjaustyti kepsnio, kai jis tik nuimtas nuo keptuvės.

Naudojame netinkamą aliejų

Visi aliejai turi savo vartojimo taisykles. Pavyzdžiui, grynas alyvuogių aliejus tinka padažams, kepsniams dėl gilios spalvos ir saldumo, tačiau netinka naudoti esant 191° C ar aukštesnei temperatūrai. Augaliniai aliejai, tokie kaip saulėgrąžų aliejus, tinka kepti, o kukurūzų aliejus – duonai, kepiniams, skrebučiams ir skrudinimui.

Gaminame maistą nepašildytuose induose

Kita dažna klaida, kurią žmonės daro gamindami maistą, yra šalti indai. Prieš gaminant maistą, indus rekomenduojama pašildyti 2-3 minutes.

Gamindami neragaujame maisto

Jei maistas higieniškas, nėra nieko blogo jį paragauti, kad įsitikintumėte, ar pakanka prieskonių ir pan. Taip užtikrinsite tikrai gerą skonį.

Verdame makaronus riebiame vandenyje

Egzistuoja stereotipas, kad jei virsite makaronus riebiame vandenyje, jie neprilips prie puodo. Tačiau taip išvirti makaronai ne tik sukietėja, bet ir žymiai prasčiau sugeria padažą.

Išpilame vandenį, kuriame virė makaronai

Dažniausiai makaronus nusunkiame ir vandenį išpilame. Tačiau kai šis virintas vanduo panaudojamas padažams gaminti, padažas tampa saldesnis ir tirštesnis. Todėl padažams gaminti rekomenduojama naudoti vandenį, kuriame virė makaronai.

Neteisingai pjaustome svogūną

Ar jums skauda akis ir byra ašaros, pjaustant svogūną? Tai ženklas, kad svogūnas pjaustomas neteisingai, nes jame esančios dujos gali sukelti ašarojimą. Aštriu peiliu pjaustant svogūną teisinga kryptimi, galima nejausti šio nemalonaus pojūčio. Viskas, ką jums reikia padaryti, yra pjaustyti išilgai ruožų, einančių nuo šaknies iki svogūno galo.

Ar šie patarimai jums palengvino maisto gaminimą?

AutoriusJonė Jurkonytė
Esu Jonė Jurkonytė – rašau apie tai, kas stebina, intriguoja ir kelia klausimų. Mano skiltyje „Įdomu“ dalinuosi netikėtais faktais, keistomis naujienomis ir smulkmenomis, kurios priverčia pažvelgti į pasaulį iš kitos perspektyvos. Man svarbu ne tik informuoti, bet ir sužadinti skaitytojo smalsumą – juk įdomumas slypi ten, kur mažiausiai tikiesi.

itneta.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?